20.1.2006

Valtio ei aio tukea Mikkelin lentoja

Valtio aikoo luopua Mikkelin lentoliikenteen tukemisesta. Asiasta on talven 2006 mittaan uutisoitu Savonlinnan ja Varkauden lentoliikenteen kilpailutuksen yhteydessä. Näin on varmistumassa, että matkustajalentoliikenne Mikkeliin hiljenee pysyvästi. Itse Mikkelin lentoasema pysyy kuitenkin tilauslentojen ja harrastusilmailun käytössä jatkossakin. Mikkeliin lennettiin syksyyn 2005 saakka Helsingistä yksi lento suuntaansa päivittäin. Kaupunki tuki liikennettä rahallisesti, mikä herätti kaupunkilaisissa toisinaan reipastakin arvostelua.

Länsi-Savo 27.3.2006: Valtio ei aio tukea Mikkelin lentoja

Valtio ei aio tukea Mikkeliin suuntautuvaa lentoliikennettä. Pääsyynä on kaupungin sijainti suhteellisen lähellä pääkaupunkiseutua. Varkauteen ja Savonlinnaan lennetään sitä vastoin jatkossakin valtion tuella. Liikenne- ja viestintäministeriö sopi hiljattain Varkauden ja Savonlinnan kaupunkien kanssa, että valtio maksaa osan niiden ja Helsingin välisten lentojen kustannuksista.

Mikkeli aikoo apulaiskaupunginjohtaja Eero Kaitaisen mukaan etsiä vielä ratkaisua lentoliikenteen jatkamiseksi. Lennot katkesivat viime syksynä.Tämä blogimerkintä on lisätty blogin arkistoon jälkikäteen.

Ei kommentteja: