9.1.2007

Kajaanin Pendolinoliikenne alkoi

Pendolinojen liikennöinti Kajaaniin alkoi maanantaina 8.1.2007. Ensimmäinen, maanantaina aamuneljältä Kajaanista lähtenyt Pendolino kulki ajallaan, ja keräsi Kajaanista kyytiinsä viitisentoista matkustajaa. Kuopiossa matkustajia oli nousemassa kyytiin reippaammin, kertoi Kainuun Sanomat tiistaina. Kajaanista ehtii junalla Helsinkiin nopeimmillaan nyt viidessä tunnissa ja 43 minuutissa.

Kainuun Sanomat 09.01.2007 kirjoittaa:
"Kajaanin Pendolino kulki täsmällisesti kuin kello

Kajaanin Pendolino-junan ensimmäiset kaupalliset ajot maanantaita vasten yöllä ja aamulla kulkivat täsmällisesti kuin kello. Aamujuna kulki minuutilleen Kajaanista Kuopioon. Helsingistä maanantaita vasten yöllä Kajaaniin tullut ensimmäinen Pendolino oli vain neljä minuuttia myöhässä. Matkustajia ei ollut kumpaankaan suuntaan päätä huimaavasti. Kajaanista nousi junaan 15 henkilöä. Yöllä palanneessa junassa Iisalmesta Kajaaniin oli konduktööri Jukka Laitisen kertoman mukaan saman verran matkustajia.

Epämiellyttävä kello neljän lähtöaika tuntui matkustajamäärissä. Etelän yliopistot aloittivat maanantaina. Monen entisen kainuulaisen joululoma päättyi loppiaisena. Vanha kunnon maakuuvaunullinen yöjuna olisi varmaankin ollut tupaten täynnä. Pendolino ei ainakaan toistaiseksi täyttynyt Kajaanista.

Mutta Kuopiosta se jo täyttyi. Kuopion asemalla seisoi maanantaiaamuna hiukan ennen kello kuutta kaksikin Pendolinoa. Väkeä oli asemalaiturilla satamäärin. Toinen Pendolino jatkoi Jyväskylän ja Tampereen kautta Helsinkiin. Toinen ajoi Pieksämäen ja Lahden oikoradan kautta Helsinkiin viidessä tunnissa ja 43 minuutissa. (...)"
© Kainuun Sanomat Oy

Myöhemmin aiheesta: Kainuun Sanomat: Aamun Pendolino Kajaanista Helsinkiin ei houkuta (29.1.2007)

Ei kommentteja: