7.1.2007

Kuljettaja puuttui - Pendolino myöhästyi yli 2 tuntia

Sunnuntaina Kuopiosta Helsinkiin lähtenyt Pendolinovuoro myöhästyi pari tuntia. Junaa ei saatu liikkeelle, koska kuljettaja jostain syystä puuttui. Kuopiossa olleet matkustajat yrittivät vaihtaa lippunsa pian Pendolinon jälkeen menevään pikajunaan kun Pendolinoa ei kuulunut, mutta lipunmyynti ruuhkautui ja pikajuna ehti lähteä matkustajien odotellessa. Kukaan ei ilmeisesti heille kertonut, että pikajunaan olisi voinut mennä suoraa Pendolinon lipullakin ilman lipunmyynnissä käymistä.

Savon Sanomat - Maakunta 07.01.2007 16:30
Helsingin iltapäivä-Pendolino seisoi kaksi tuntia Kuopiossa

"Sunnuntai-iltapäivän pendolino-yhteys Kuopiosta Helsinkiin on myöhästynyt kaksi tuntia. Asemalta vähän ennen neljää tavoitetut matkustajat ovat saaneet tiedon, että on juna on seisonut huoltoraiteella alkuperäisestä lähtöajastaan kello 13.50 asti. Viimeisimmän tiedon mukaan juna lähti liikkeelle kello 16

- Täällä puhutaan, että kuljettaja on sairastunut, kertoo kolmen poikansa kanssa junaa odottava helsinkiläinen Marjo Venesmaa. Todellista syytä asiakkaille ei ole kerrottu. Junan myöhästymisestä kerrottiin noin viidentoista minuutin välein. Kuopion VR:n lipunmyynnistä ei otettu kantaa tietoon kuljettajan puuttumisesta.

Osa matkustajista ehti vaihtaa lipun kello 14.20 Helsingin suuntaan lähteneeseen pikajunaan. Asemalle jäi kuitenkin odottelemaan viitisenkymmentä ihmistä.
- Yritin vaihtaa lippumme, mutta edessämme oli 45 ihmistä, ja juna ehti lähteä, Marjo Venesmaa harmittelee."

Mikkelin asemalla tiedottaminen sujui kohtuullisesti ja moni matkustaja osasi Pendolinon odottelun sijaan aloittaa matkansa pikajunalla. Tosin kaikille matkustajille pikajunaan vaihtaminen ei sopinut, koska silloin Kouvolassa on vaihdettava junaa, ja moni suuren matkatavaramäärän kanssa kulkeva on siksi varannut lipun nimenomaan kalliimpaan, mutta ilman vaihtoa Helsinkiin vievään Pendolinoon.
Etelä-Suomen Sanomat:
"Kuljettajapuutos myöhästytti Pendolinoa

Kuopiosta Kouvolan ja Lahden kautta Helsinkiin matkannut Pendolino jäi sunnuntaina pahasti aikataulustaan. Syy myöhästymiseen oli kuljettajan puuttuminen.
- En osaa sanoa onko kyseessä ollut sairastapaus vai onko vuorokierroissa ollut joku sekaannus, VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala pohti.

Kuopioon hankittiin Pendolinon ohjaamiseen pätevöitynyt kuljettaja ja juna pääsi lähtemään vasta iltakuuden jälkeen, noin 2,5 tuntia aikataulustaan myöhässä. Sitä ennen junan matkustajille oli järjestetty korvaavia kyydityksiä Kouvolaan ja sieltä jatkoyhteyksillä eteenpäin.
Haapalan tietojen mukaan Pendolinon matkustajat kärsivät korvaavien kyytien ansiosta vain parinkymmenen minuutin myöhästymisiä.
07.01.2007 17:32." Ess.fi

Haapalan tiedot eivät pidä aivan paikkaansa, koska jo perässä tulleseen pikajunaan vaihtaneet myöhästyivät automaattisesti noin tunnin vaikka pikajuna olisikin kulkenut aikataulussaan. Myös Mikkelin asemalla tiedotus Pendolinon myöhästymisestä takkuili kovin.


VR:lle sattui myös äskettäin pieni moka autojen kuljetuksessa: Helsingistä Ouluun reissanneita yöjunamatkustajia odotti Oulussa ikävä yllätys: Autovaunu, josta matkustajien olisi aamulla matkan päätteeksi pitänyt saada autonsa, olikin vahingossa unohtunut Helsinkiin. VR:lle tästä pikku unohduksesta ei kuitenkaan aiheutunut kovin suurta harmia: junasta kun ei varsinaisesti puuttunut yhtään vaunua. Lastatun autovaunun sijaan Ouluun oli vedetty tyhjä autovaunu. Matkustajat tuskin kuitenkaan olivat kovin ilahtununeita. Oikea autovaunu saatiin Ouluun tiettävästi saman päivän aikana toisessa junassa.

Ei kommentteja: