28.4.2007

Yöpikavuorolla Mikkelistä Iisalmelle

Pääosin matkalla jo kirjoitettu matkaraportti yöbussimatkalta Mikkelistä Iisalmelle.

04:24 Mikkeli, Pohjolan Matkan bussi numerolla 159 starttaa liikkeelle. Pois jäi yksi matkustaja, ja kyydissäkin on peräti kymmenkunta yömatkalaista.

04:54 Juva, ABC:n piha. Pysähdymme tasan puoleksi tunniksi, kuljettajalla on lakisääteinen tauko. Lakisääteiseksi puolen tunnin tauoksi se muuttui vasta hiljattain, ennen tauko oli lyhyempi. Kaikki muut matkustajat taisivat lähteä käymään ABC:llä, ulkona raikaa radiosta Badding. Tämä taitaa olla nykyaikaa parhaimmillaan ja pahimmillaan, kaikki toimii kellon ympäri ja radiosta raikaa taustalla musiikkia, jotta väliin saadaan myytyä mainosaikaa.

Pohjolan Matkan yöpikavuoro Helsingistä Ouluun Juvalla, kuljettaja lakisääteisellä puolen tunnin tauolla kuten muut, seitsemisen matkustajaakin. Kuvattu 05:06 27.4.2007
27042007225. Pohjolan Matka #159


Aurinko nousee bussin takaa Juvan ABC:llä.
IMG35367. Juva, ABC


07:05. Kuopio lähestyy, aurinko häikäisee. Takana istunut täti jäi pois, joten hyppäsin tänne takapenkille istumaan. SL665-bussi ei olekaan enää EB-väreissä. Eteen tuli istumaan pari tyttöä puhumaan loputtomasti hiusten kreppaamisesta, en ymmärrä. Kuopiossakin suurin osa julkisilla töihinmenevistä näytti olevan naisia. Ja, miksei mulle kertonut kukaan, että noissa ylälokeroissa on tyynyjä ja peittoja matkustajille! Ei tällaista osaa tietää noin vaan, hitto. Kuopiossa vaihdettiin kuljettaja loppumatkaksi.

Pohjolan Matkan bussi #158 lähestymässä Iisalmea.
IMG35377. Expressbus inside


Ja voi hyvänen aika, eihän mulla taaskaan ole juna-aikataulua mukana, miten onnistuinkin taas tässä. Pari hassusti pukeutunutta lukiolaistyttöä onkin lisääntynyt jo viiteen ja päähänkäyvään hiuslakkamäärään. Ozzy-paitoja ja glitteriä riittää. Siilinjärveltä autoon nousi liuta teini-ikäisiä. Arq, tunti muotipuhetta alkaa hiljalleen jo kyllästyttää. Koko lukiolaisporukka jäi Lapinlahdelle, kymmenkunta matkustajaa jäi molemmin päin. Löysin muuten juna-aikataulun repun pohjalta! Iisalmen eteläreunalla oli kiinnostavan näköinen viljasiilokompleksi, jossa tosin oli pakettiauto.

Pohjolan Matkan pikavuoro Iisalmen bussiasemalla. Isompi kuva.
IMG35380. Bus in Iisalmi


Iisalmella lähdin kävelemään reippaasti kohti pohjoista kun en halunnut näyttää eksyneeltä. Lopulta sain kännykällä karttapalvelun auki oikotiellä ja kiersin pohjoisesta takaisin hiekkatietä ja veturitallien takapuolelta asemalle. Ehdin vielä takaisin Iisalmen keskustaan ruokaostoksillekin.

Ei kommentteja: