17.8.2007

Joensuun yöjunaa vaaditaan takaisin

Turun Sanomissa uutisoitiin äskettäin muiden rautatieuutisten ohessa Joensuu-Turku -yöjunayhteydestä. Poikittainen yöjunaliikenne lakkautettiin oikoradan avauduttua syyskuussa 2006, vastustuksesta huolimatta. Joensuussa asiaa ei ole unohdettu, ja yöjunaliikennettä vaaditaan edelleen pontevasti takaisin.

Yöjuna-aktiivit keräsivät nimiä adressiin Joensuussa Ilosaarirockin aikaan, vanhanajan konduktöörien koppalakkia käyttäneitä kampanjoitsijoita näkyi niin festarialueen porteilla kuin kävelykadullakin. Itsekin allekirjoitin adressin festarilippujen vaihtopisteellä ja toivoin kampanjoinnin jatkuvan edelleen tiukkana. Yksinäistä ei nimienkerääjillä näyttänyt olevan, vaan allekirjoittajia riitti ja moni näytti vaihtavan samalla muutaman sanasen junayhteyksistä.


Turun Sanomien juttu 16.8.2007
Joensuun yöjunat halutaan takaisin

Joensuun lakkautettuja yöjunayhteyksiä vaaditaan pontevasti takaisin. Yöjuna takaisin -kampanjan kansalaisadressiin on kertynyt yli 12 000 nimeä. Määrä on suuri 165 000 asukkaan Pohjois-Karjalassa. VR lopetti Pohjois-Karjalan yöjunat viime syyskuussa, kun Lahden oikorata valmistui ja yhteydet nopeutuivat.

- Yöjunayhteyksien lakkauttaminen on vaikuttanut muun muassa alueen matkailuyrittäjien toimintaan kielteisesti, kertoo Makuuvaunuyhdistyksen aktiivi Martti Vaskonen.

Pohjoiskarjalaiset joutuvat nykyisin turvautumaan hotelliyöpymiseen entistä useammin. Myös Joensuun maineen opiskelupaikkana pelätään tärvääntyneen. Nimien keräys jatkuu syyskuun loppuun, minkä jälkeen adressi luovutetaan liikenne- ja viestintäministeriölle.

Yöjuna Joensuun asemalla elokuussa 2006.
IMG19480. Yöjuna Joensuussa

Ei kommentteja: