11.11.2007

Hammaslahden rautatieasema

Hammaslahden rautatieasema sijaitsee Pyhäselän kunnan keskustaajamassa, Hammaslahdella. Asemalla on tavaraliikennettä, mutta henkilöjunien pysähdykset lakkautettiin tältäkin asemalta kesäkuussa 2005. Tuolloin asemalla pysähtyi päivittäin yksi pikajuna suuntaansa. Henkilöliikenteen lakkauttaminen Hammaslahdelta on varsin harmillista, asema kun on aivan useamman tuhannen asukkaan keskustaajaman kupeessa. Pyhäselän asukasmäärä on viime vuosina jatkuvasti kasvanut, joten junamatkustajien määrissäkin olisi luultavasti ollut kasvun mahdollisuuksia. Pyhäselän kunta liittyy vuoden 2009 alusta alkaen osaksi Joensuun kaupunkia.

Hammaslahden aseman läheisyydestä löytyvät Pyhäselän kotiseutumuseo ja Karjalan radan museopiste. Paikalliseen museopisteeseen on kerätty Hammaslahden aseman tapahtumiin liittyvää aineistoa ja esineistöä. Museot sijaitsevat osoitteessa Hoviahontie 2, n. 100 metriä tai alle Hammaslahden keskustan suuntaan rautatieasemalta. Aukioloaikoja on tiedusteltava kunnanvirastosta.


Hammaslahden asema kesäkuussa 2005. Kuva suurempana.
HPIM3259. Hammaslahti


Hammaslahden lyhyelle laiturille ei kovin pitkä juna mahtunut välttämättä kokonaan pysähtymään. Kuva kesäkuulta 2005. Isompana.
HPIM3260. Hammaslahden asema

Ei kommentteja: