12.11.2007

Mikkelin matkakeskus aloitti

Mikkelin uusi matkakeskus aloitti toimintansa maanantaina vuosien, ellei peräti vuosikymmenienkin odottelun jälkeen. Matkakeskuksen aloittaessa nykyisen linja-autoaseman bussivuorot muuttuvat kulkemaan rautatieaseman viereen rakennetulta uudelta bussiasemalta. Rautatieaseman eteläpuolelle on rakennettu uudisrakennus, josta jatkossa löytyvät Matkahuollon lippu- ja rahtipalvelut, kahvila ja toimistotilaa muille yrityksille. Rakennuksen ylimmän kolmannen kerroksen kautta kulkee keskustan ja sataman alueen yhdistävä kävelysilta. Sillan kautta pääsee myös rautatieaseman raiteille 2 ja 3 niin rappusia kiiveten kuin hissilläkin.

Uudella matkakeskuksella tehtiin vielä sunnuntai-iltana viimeistelytöitä. Rautatieaseman ympäristön rakennustyöt ovat vielä kesken. Isompi kuva.
IMG44123. Mikkelin matkakeskus


Uusi matkakeskus vihittiin pienimuotoisesti käyttöön tänään maanantaina, varsinaiset avajaiset pidetään joulukuussa. Linja-autonkuljettajat moittivat jo ensimmäisenä päivänä uutta bussiasemaa turhan pieneksi, lähtölaitureita on aiempien kahdentoista sijaan nyt vain seitsemän. Se onkin hieman omituista, koska ruuhka-aikoina aiemman bussiaseman lähtölaiturit olivat melko perusteellisesti käytössä. Jyväskylän suuremmalla bussiasemalla laitureita on vain viisi, mutta niissä useampi bussi voi odotella lähtöään peräkkäin. Mikkelissä tämä ei käy, koska bussien pitää poistua kaikilta laitureilta peruuttamalla.

Länsi-Savon mukaan päivän avajaisia juhlistettiin jakamalla ruusuja Helsingistä kello 12.10 saapuneen Savonlinjan pikavuoron matkustajille ja kuulemalla kaupunginhallituksen puheenjohtajan Arto Seppälän puhe.

Savonlinjan aamupikavuoro Helsingistä Mikkelin kautta Joensuuhun saapui vielä lauantaina vanhalle pysäkille Savinlahdenkadulla. Isompi kuva.

HPIM13978. Pikavuoro Savilahdenkadulla

Ei kommentteja: