1.12.2007

Iltapäivän K-junassa ovivika

Ovivika riivasi lauantai-iltapäivän uusitulla Sm2-junayksiköllä ajettua K-junaa Helsingistä Keravalle. Helsingistä klo 14.40 lähteneen K-junan ensimmäisen vaunun ovet eivät Malmin asemalla suostuneet enää sulkeutumaan, vaan lakkasivat tottelemasta normaalia automaattiohjausta. Konduktööri yritti vääntää ovia kiinni käsin ja painella nappeja, mutta mitään ei tapahtunut. Junan kuljettaja tuli avuksi ja vilkaisi ovien tekniikkaosastolle, muttei sieltä löytynyt vikaa. Niinpä kuljettaja käänsi hätäavausvivusta, väänsi konduktöörin kanssa ovet käsin kiinni ja lukitsi ne.

Konduktööri kertoi ja kuulutti pian matkustajille, ettei junan kahta viimeistä ovea voi vian vuoksi käyttää, vaan Puistolassa ja Tikkurilassakin on poistuttava ensimmäisistä ovista. Matkustajia tämä ei näyttänyt juurikaan haittaavan ja junailija seurasi, että kaikki ehtivät junasta pois. Tikkurilassa K-juna oli seitsemisen minuuttia myöhässä. Konduktööritäti ja savolaiselta kuulostanut nuori kuljettajamies hoitivat ongelmatilanteen nähdäkseni oikein hienosti, matkustajia informoitiin hyvin ja ongelmaa yritettiin ratkaista parhaansa mukaan. Näkemättä jäi, minne asti ovivikainen junareppana matkaansa jatkoi. Konduktööri mietti junan ajamista Puistolassa sivuraiteelle, mutta kuljettaja odotteli ensin liikenteenohjauksen mielipidettä.

Lisäsin vasta blogin arkistoon muualta tuodun merkinnän edesmenneestä bussiyhtiö U. Saresmasta ja kokonaan uuden merkinnän Savonlinnan rautatieaseman sulkeutumisesta.

Ei kommentteja: