14.1.2008

Mikkeli hamuaa jo lentoja Lappeenrannasta

Syksyllä 2007 päättynyt Lappeenranta-Helsinki -lentoliikenne on käynnistymässä uudelleen 21.1.2008 alkaen. Väliä lentää Tango-markkinointinimellä toimiva Fly Lappeenranta -yhtiö, jonka omistavat Lappeenrannan kaupunkiyhtiöt ja paikalliset sijoittajat. Yhtiö ostaa lentovuorot tsekkiläiseltä Central Connect Airlinesilta, ja väliä lennetään alustavan aikataulun mukaan viidesti päivässä suuntaansa. Matkan on tarkoitus taittua 35 minuutissa. Lennot Lappeenrannasta Helsinkiin keskeytyivät syyskuun 2007 alussa, kun väliä aiemmin hoitanut Finncomm Airlines lopetti liikennöinnin kannattamattomana.

Vaikka Lappeenranta-Helsinki -lentoliikenne ei ole vielä ehtinyt edes käynnistyä uudelleen, on Mikkelissä jo alettu miettiä mahdollisuuksia saada Lappeenranta-Helsinki -lentoja kierrätettyä Mikkelin kautta. Mikkelin kaupungin johto on jo ollut asian tiimoilta yhteydessä Lappeenrantaan, kertoo Etelä-Savon Radio.

Lentovuorot Mikkeliin loppuivat syksyllä 2005, eikä tämä ole kaupungin liike-elämää ainakaan näkyvästi hiljentänyt. Liikenneministeriö on jo aiemmin linjannut, ettei se aio tukea rahallisesti Mikkelin lentoja, koska matka Helsinkiin taittuu junalla ja autollakin alle kahdessa ja puolessa tunnissa. Mahdolliset lennoista aiheutuvat tappiot menisivät ilmeisesti taas mikkeliläisten maksettaviksi, ellei kaupunki onnistuisi löytämään mahdollisesti tappiollisille lentovuoroille yksityistä rahoitusta. Lappeenrantalaiset eivät vielä liene ilmaisseet mielipidettään lentojen kierrättämiseen, mutta tuskin he kovin innokkaasti haluavat hidastavat lentovuorojaan Mikkelin-kierroksella.

Myöhemmin aiheesta: Lennot Lappeenrantaan alkoivat (23.1.2008)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Lappeenrantalaiset eivät vielä liene ilmaisseet mielipidettään lentojen kierrättämiseen, mutta tuskin he kovin innokkaasti haluavat hidastavat lentovuorojaan Mikkelin-kierroksella".

Koska lentoliikenne on mitä on Suomessa tulee eteen tilanne, että lopulta kukaan ei lennä minnekään. Jos lappeenrantalaiset silloin "haluavat" lentoyhteyttään ylipäänsä ollenkaan ylläpitää voisi se kannattaa Mikkelin yhteisvoimin, vaikka kovasti hidastuukin. Mahdollisesti Mikkeli voisi tätä masinoida.