2.1.2008

Pohjolan Liikenne ostanut M.V. Wikström Oy:n

Pohjolan Liikenne on ostanut kirkkonummelaisen bussiliikennöitsijä M.V. Wikström Oy:n, kerrotaan Joukkoliikennefoorumilla. Kirkkonummen Liikenteenäkin tunnettu bussiyritys liikennöi useita Helsingin ja Kirkkonummen välisiä vuoroja sekä Kirkkonummen sisäistä bussiliikennettä mm. Gesterbyn, Masalan ja Upinniemen alueille. Yrityksellä on vajaat 30 bussia.

Wikström on jarruttanut YTV-alueen laajentumista Kirkkonummen suuntaan kieltäytymällä liittymästä YTV:n liikennejärjestelmän piiriin. Vuoden 2007 alussa Kirkkonummen lähijunaliikenne ja Pohjolan Liikenteen ajamat bussilinjat tulivat YTV-alueen ns. kolmanneksi vyöhykkeeksi, jolloin YTV:n seutuliput alkoivat kelvata koko juna- tai bussimatkalle Kirkkonummelta Helsinkiin. YTV kertoi joulukuussa 2007 Kirkkonummen ja sen lähiasemien matkustajamäärien junaliikentessä nousseen vuodessa liki viidenneksellä. Tämän arvellaan vähentäneen matkustajia Wikströmin busseista.

Wikström on tarjonnut Kirkkonummikortti-nimistä 30-päivän 115 euroa maksavaa kausilippua, jolla saa matkustaa vapaasti yrityksen busseissa Kirkkonummen, Espoon ja Helsingin alueella. Vastaava YTV:n kausilippu Kirkkonummen ja Helsingin välille on maksanut 113,90 euroa (115,80 e 2008 alusta alkaen) ja tarjonnut samalla mahdollisuuden vaihtaa kaikkiin pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineisiin, joihin Wikströmin kausilippu taas ei ole kelvannut. Siihen on voinut kyllä liittää YTV:n tai HKL:n kausilipun, mutta tällöin hinta on noussut huomattavasti YTV:n suoraa kausilippua korkeammaksi.

Huhtikuussa 2007 Pohjolan Liikenne osti Pornaisissa kotipaikkaansa pitäneen Linjaliike A.E. Koskinen & Pojat Oy:n, joka liikennöi useita linjoja pääasiassa Helsingin, Pornaisten ja Sipoon välillä.

Päivitys 2.1.2007 klo 12:50. Pohjolan Liikenne on vahvistanut kaupan tiedotteellaan:
"M. V. Wikström Oy:n osakekanta on siirtynyt Pohjolan Liikenteen omistukseen. M. V. Wikström Oy:llä on 27 linja-autoa ja 40 työntekijää ja sen liikevaihto on 2,6 milj. euroa. Yhtiö harjoittaa Helsingin ja Kirkkonummen välistä ja Kirkkonummen sisäistä liikennettä sekä ajaa myös Siuntioon, Inkooseen, Karjaalle ja Virkkalaan. Sekä ostaja- että myyjäosapuoli katsovat, että M. V. Wikström Oy:n harjoittaman liiketoiminnan kehittämiselle on olemassa parhaat edellytykset kiinteänä osana laajempaa linja-autoliikenteen kokonaisuutta."

Muualla verkossa
- M.V. Wikström Oy:n kotisivu (näyttötallenne 1.1.2008)
- Pohjolan Liikenne

Ei kommentteja: