4.2.2008

PC-pistokepaikan varaaminen Junamaatilla

Teksti ja kuva: Timo-Pekka Heima
IMG40065. Junamaatti Seinäjoella

Junamaatti Seinäjoen matkakeskuksessa heinäkuussa 2007. Kuva on otettu aamuyöllä, mutta matkakeskuksen odotustilat ovat silti avoinna yöjunamatkustajia ajatellen.

Osmo Soininvaara valitteli blogissaan junien huonoja työskentelytiloja ja kaipasi erityisiä toimistohyttejä, joissa kannettavan käyttö sujuisi nykyistä jouhevammin. PC-pistokepaikoilla työergonomia on huono, ja paikat ovat yleensä vaunun keskellä, ikävän meluisassa kohdassa.

Kommenteissa valiteltiin, miten PC-pistokkeella varustetun istumapaikan varaaminen Junamaatin kautta on myös hankalaa. Itse muistan muutaman kerran varanneeni lippuautomaatin kautta PC-paikan eikä se muistaakseni ollut hankalaa.

Kävin sunnuntaina katsomassa, miksei PC-paikan varaaminen Junamaatin kautta onnistunut. Paikan varaaminen kävi kyllä helposti, mutta vaati näköjään yhden jujun.

Kun automaattiin on näppäillyt haluamansa matkan, se tarjoaa pikavalintana mahdollisuutta varata lipun seuraavaksi lähtevään junaan. Tätä pikavalintaa käyttäessään ei näköjään voi varata pc-paikkaa.

Jos siis haluaa varata PC-pistokepaikan Junamaatilla, kannattaa seuraavaksi lähtevän junan sijaan valita alareunassa oleva “muut liput ja junat”-kohta ja valita sieltä se juna, johon on menossa.

Tämän jälkeen Junamaatti kysyy mahdollisia alennuksia, ja näiden jälkeen se kysyy mahdollista erikoispaikkaa. PC-paikka löytyy tästä erikoispaikat-kohdasta, lemmikkipaikkojen yms. ohella.

Kokeilin muutamaa eri yhteyttä, ja tätä kautta pc-paikan sai varattua ainakin testaamilleni yhteyksille.

Ei kommentteja: