20.3.2008

Pääsiäisen muutoksia joukkoliikenteessä

Pääsiäisen pyhät aiheuttavat taas tavanomaisesti muutoksia junien ja bussien likennöintiin.

VR tiedottaa junien kulusta omilla nettisivuillaan, samoin Matkahuolto on koonnut tiedot bussien liikennöinnistä. Molemmat noudattavat pyhinä pääosin sunnuntaiaikatauluja, eikä liikenteessä ole suuria poikkeuksia kuten joulun ja juhannuksen pyhinä.

Helsingissä HKL:n ja YTV:n vuorot ajavat perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Lauantaina ajetaan tavanomaisilla lauantain aikatauluilla. Helsingissä yölinjat 01N–09N, YTV:n seutulinjat 100N–710N ja VR:n lähijunien yöliikenne kulkevat kaikkina torstain ja maanantain välisinä öinä.

Turun paikallisliiketeessä yövuoroja ei ajeta pääsiäisen pyhinä lainkaan, kerrotaan Turun joukkoliikenteen nettisivuilla. Tampereella yöbussit liikennöivät vain perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä.

Muutoin Tampereella, Turussa, Oulussa ja lähes kaikkien muidenkin kaupunkien paikallisliikenteessä ajetaan perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan ja lauantaina tavanomaisen lauantain mukaan. Yövuorojen liikennöinti vaihtelee kaupunkikohtaisesti.

Ei kommentteja: