25.3.2008

VR perui junavuoroja jo ennakkoon

Keskiviikoksi pääkaupunkiseudulle ja Itä-Suomeen on luvattu sankkaa lumipyryä ja pakkasta. Pakkasessa pyryttävä lumi tukkii helposti vaihteet sulatuslaitteista huolimatta, joten VR varautui hankalaan keliin perumalla pääkaupunkiseudun lähijunia jo ennakkoon. Lähijunien peruutukset alkavat aamun ensimmäisistä vuoroista jatkuen noin kello kymmeneen asti, säätilasta riippuen. Ratahallintokeskus perustelee muutoksia kaukojunien kulkemisen turvaamisella.

Keskiviikkoaamun lähijunista K-junat Keravalle korvataan N-junilla, ja I-junat Tikkurilaan on kokonaan peruttu. Riihimäen suuntaan G-junat on peruttu, muut vuorot pyritään ajamaan normaalisti. Vantaankoskelle liikennöi kolme M-junaa ja Leppävaaraan kolme A-junaa tunnissa, junavuorot on vähennetty puoleen tavanomaisesta. Kauklahteen ja Espooseen kulkevat E-junat on peruttu. Kirkkonummelle ja Karjaalle liikennöidään normaalisti.

Tiedotus peruutuksista ei ehkä aivan onnistunut, VR:n nettisivuilla junavuorojen muutoksia ei kerrota täsmällisesti missään, vaan tiedot piti poimia STT:n uutisesta. Itse en muista VR:n kovinkaan usein peruneen lähijunavuoroja jo ennakolta huonon sään vuoksi. Tosin uutinen on voinut mennä ohikin, itse kun en kulje pääkaupunkiseudun lähijunilla edes joka kuukausi.

Ei kommentteja: