30.4.2008

Kolmosen ratikat Kamppiin ja Töölöön

Helsingin joukkoliikennelautakunta ratkaisi lopulta tänään kuukausia jatkuneen kädenväännön Kampin ja Töölön ratikkaliikenteen järjestämisestä. Lautakunta päätti, että linja 3B/3T siirretään kulkemaan Kampin keskuksen ja metroaseman kautta. Aiemmin Kamppiin ehdotettu linja 7A/7B säilyy nykyisellä reitillään Mannerheimintiellä. Uusia raitiolinjoja ei perusteta.

Kampin raitioliikenteen on suunniteltu alkavan vuoden 2009 alussa. Kampin liikenteen alkaessa linjan 3 vaunut vaihtavat linjatunnusta Olympiaterminaalin ja Eläintarhan pysäkeillä. Jatkossa linja 3B ajaa Eläintarhasta Kallion, rautatieaseman ja Bulevardin kautta Eiraan, ja Olympiaterminaalilta Bulevardin ja rautatieaseman kautta takaisin Kallioon ja Eläintarhaan liikennöi myös 3B. 3T puolestaan liikennöi Olympiaterminaalilta Aleksanterinkadun, rautatieaseman pysäkin, Kampin ja Töölön kautta Eläintarhaan, ja päinvastoin.

Kolmosen vaunut eivät Kamppiin siirryttyään enää liikennöi Arkadiankadulla. Tilalle siirretään linjan 18 bussi, joka puolestaan ei jatkossa aja Kampin kautta.

Linjat 7A ja 7B säilyvät nykyisillä reiteillään.
Raitiovaunu saapumassa Pasilan asemalle. Isompi kuva.
IMG35683. Ratikassa

Aihesta muualla: Haltian vaaliyö: Kokouskuulumiset 30.4.2008.

Ei kommentteja: