13.6.2008

Raitiovaunuliikenteessä useita häiriöitä

Helsingin joukkoliikenteessä tuntuu tänään sattuvan ja tapahtuvan. Iltapäivällä kahden aikaan raitiovaunu törmäsi toisen perään Mäkelänkadulla. Uutisten mukaan tyhjänä Käpylää kohti ajanut, ilmeisesti varikolta tulossa ollut linjan 1 raitiovaunu törmäsi linjalla 7B olleeseen vaunuun, jossa oli viitisenkymmentä matkustajaa. Matkustajista 17 loukkaantui, pelastuslaitoksen mukaan yhden matkustajan sääriluu olisi murtunut. Loukkaantuneet vietiin tarkistettavaksi Töölön ja Marian sairaaloihin. Peräänajon arvellaan johtuneen jarruviasta. Raitiovaunuliikenne Mäkelänkadulla on HKL:n poikkeusinfon mukaan palautunut normaaliksi iltapäivällä neljän jälkeen. HS:n uutinen kolarista. Iltalehdessä oli myös kuva ilmeisesti linjan 7B raitiovaunun sisältä. Ilmeisesti vaunun väliosa on kolarissa hieman ruttaantunut, joskin puuttuvat lattiankappaleet lienee joku nostanut tuonne kauemmas, jotenkin epätodennäköiseltä näyttää että tuonne lentäisivät noin itsestään.

Raitiovaunuliikenne on lisäksi edelleen alkuillasta poikki Katajanokan ja keskustan välillä. Liikenne on jouduttu katkaisemaan Työ- ja elinkeinoministeriössä iltapäivällä syttyneen tulipalon vuoksi. Syttymissyytä ei uutisissa ole nähdäkseni mainittu, mutta keskusteluissa arvellaan Pekkarisen tulenarkojen taulujen sopivasti roihahtaneen. Ministeriön Mariankadun puoleisessa osassa savuttava palo ja sammutustyöt estävät myös linjan 4 raitiovaunujen kulkemisen Katajanokalle ja linjan 3T kulkemisen Kauppatorilta Senaatintorille. 3T ajaa kuitenkin Eiran lenkkinsä, mutta toisinpäin kuin tavallisesti. Arviot katkosten kestosta vaihtelevat, HKL arvioi liikenteen palaavan normaaliksi klo 17.00 mennessä, HS taas arvelee poikkeusreittien kestävän iltakymmeneen. Ajantasaiset tiedot voi katsoa HKL:n poikkeusinfosta.

HS kertoi iltapäivällä myös Rantaradan junien myöhästelevän turvalaitevian vuoksi, mutta VR:n kulkutietojen mukaan nyt kello 17.00 liikkeellä olevat Helsinki-Turku -junat kulkisivat kaikki aikataulun mukaisesti. Yksi juna tosin on muutaman minuutin myöhässä, syynä muu junaliikenne. Junat Helsingistä Kirkkonummelle, Karjaalle ja Turkuun myöhästelivät eilen turvalaiteongelmien vuoksi useamman tunnin ajan.

1 kommentti:

viima kirjoitti...

Raitioliikenne Katajanokalle näyttää olevan edelleen poikki, mutta tilalla on bussi 4X. Ministeriön katto savuaa edelleen puoli seitsemältä, kävin äsken kävelemässä palokorttelin ympäri.