6.8.2008

Joukkoliikenteestä muissa blogeissa

Heinäkuu on mennyt lomailun merkeissä siinä määrin tehokkaasti, ettei blogiasioita ole tullut juurikaan mietittyä vaikka aiheita ja matkakokemuksiakin olisi riittänyt. Josko tästä vauhti taas kiihtyisi edes viikottaisiksi päivityksiksi.

Liikenneasioista kirjoitetaan toisinaan muissakin blogeissa, siispä poimintoja viime aikoina havaituista. Ja vähän omia kommentteja kanssa.

Kari T kehuu Paunun palvelua bussimatkalla Tampereelta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, bussissa käynnistetty kannettava tarjosi Paunun ilmaista Wlan-yhteyttä käytettäväksi.

Kulutusjuhlassa kirjoitetaan VR:n perivän maksua, kun automaatista ostettu junalippu vaihdettiin lippuluukulla toiselle paikalle. Kävin tätä kommentoimassakin, koska syynä lienee Junamaatista ostettavaan lippuun tuleva 50 sentin alennus, jota ei saa jos ostaa lipun lipunmyynnistä. Toisaalla Murskaavaa-blogissa taas kerrankin kehutaan VR:n palvelua: jo ostetun lipun vaihtaminen toiseen junaan onnistui helposti, ja rahaa tuli vielä takaisinkin.

Janne kaipailee Emmekö me ymmärrä -blogissa VR:lle kanta-asiakkuusjärjestelmää ja parempia palveluita asemien laitureille. Luulen, ettei VR, tai täsmällisemmin junien ravintolapalveluista vastaava Avecra, ole kovin innostunut laajentamaan myyntipalveluitaan asemalaitureille, varsinkin Suomen talvioloissa se voisi olla varsin epäkäytännöllistä. Ja useimmiten vähin tavaroin liikkuvat matkustajat kiirehtivät asemilla ostamaan eväänsä R-kioskilta tai Tampereella asematunnelin Siwasta, joissa on sentään hieman junien ravintolavaunuja ja myyntikärryjä halvempaa.

Toisenlaisia liikennekokemuksia: Oharin paalussa bussimatka kolmevuotiaan kanssa, ja Kaurislapsen kakuissa modernin junan muotoista kakkua.

Maininnan ansaitsee endottomasti myös Erikeeperin blogi Helsinki-Riihimäki, jossa kirjanpitäjä blogin nimen mukaisesti kirjaa Helsinki-Riihimäki -välin junamatkoilla tehtyjä monenlaisia havaintoja niin junaliikenteen kuin maailmankin menosta.

Ei kommentteja: