24.11.2008

Junat myöhässä maanantainakin

Lähijunia Helsingissä, lunta
Lähijunia Helsingin asemalla maanantai-iltana 24.11.2008.

VR:n sunnuntai-iltainen ennuste junaliikenteen sujumisesta ei aivan osunut kohdalleen, vaan junaliikenne on tänäänkin ollut paikoin pahoissa vaikeuksissa lumisateen ja kalustovikojen vuoksi. 

Aamulla kello 8:30 Helsingin asemalla tilanne vaikutti hieman sekavalta: infonäyttöjen tiedot eivät useinkaan pitäneet paikkaansa, vaan laiturissa oli eri juna kuin mitä näytöissä sanottiin. Kuulutukset toimivat kuitenkin hyvin, yleensä naisääni kertoi junan lähtevän hetken kuluttua raiteelta X, ja perään sama kuulutettiin vielä automaattikuulutuksena. Kuulutuksessa valiteltiin myös näyttötauluissa olevia vääriä tietoja. 

Helsingistä 8:00 Kajaaniin lähtevä IC-juna pääsi lähtemään vasta kymmenen jälkeen. Joensuuhun Helsingistä kello 7:12 lähtevä Pendolino kulki myös pari tuntia myöhässä aikataulustaan ja ilmeisesti peruttiin Lappeenrannan ja Joensuun välillä. Joensuusta Helsinkiin 12:10 lähtevä Pendolinovuoro on myös peruttu, mutta tilalle on toivottavasti järjestetty muita kuljetuksia. Tampereen ja Turun junista peruuntui myös muutama, ja useampi juna kulki tunnin myöhässä. 

Päivittäinen koulumatka Helsingistä Lahteen alkoi vaivalloisesti: Z-junan pitäisi lähteä 8:41, mutta lähtöraiteella seisoi vain pitkä letka vanhempia lähijunia, jotka pian peruuttivat pois asemalta. 8:50 Z-junan raiteelle saapui N-juna, josta ensimmäisen junayksikön kuulutettiin lähtevän Lahteen. Z-juna lähti lopulta 9:10, kun junaan oli löydetty kuljettaja ja pahoiteltu junassa ollutta teknistä vikaa. Lahteen Z-juna saapui puolisen tuntia myöhässä ja kääntyi heti Riihimäelle lähteväksi taajamajunaksi. 

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne on tiettävästi toiminut kohtalaisesti, junat ovat myöhästelleet mutta peruutuksia on tullut lähinnä Tikkurila-Helsinki -välin I-junissa. 

Ei kommentteja: