23.11.2008

Lumipyrystä haittaa junaliikenteelle

Sunnuntaina Etelä-Suomeen levittäytynyt sankka lymipyry näyttää perinteisesti haitanneen junaliikennettä pitkin iltaa. Lumipyry alkoi Helsingissä aamupäivällä ja sankkeni pitkin iltaa. Kolmelta iltapäivällä junaliikenne sujui vielä kohtalaisesti, mutta viiden aikoihin junaliikenne alkoi jo takkuilla. Muutama kuva toisessa merkinnässä.

HS:n keskustelujen ja VR:n liikennetietojen mukaankin Helsinki-Vantaankoski -välin M-junien liikenteessä oli myös vaikeuksia. HS:n lukijakommentin mukaan M-junia ei olisi kulkenut pariin tuntiin lainkaan, joskin toisaalta lumipeite vaimentaa junien ääntä. Ilmeisesti joitain M-junia peruuntui ja osa kulki myöhässä. Riihimäki-Lahti -välin taajamajunista moni kulki illalla 40 minuuttia myöhässä. Z-junistakin useampi näytti illalla kulkeneen puolisen tuntia myöhässä.

Kaukoliikenteessä myöhästeltiin varsinkin Itä-Suomen liikenteessä ja Helsinki-Tampere -välillä, missä useampi juna kulki illalla tunnin tai parikin myöhässä.

Joillekin junille myöhästymistä kertyi useampikin tunti. Kemijärven yöjuna lähti Helsingistä kello 23:18, kun aikataulun mukainen lähtöaika on 19:30. Riihimäellä juna oli tasan neljä tuntia myöhässä. Helsingistä kello 17:30 Vaasaan lähtevä IC-juna pääsi matkaan vasta 20:26, tosin matkustajia on toivottavasti jo ohjattu aiemmin lähteneisiin juniin, joista voi vaihtaa Vaasan-junaan Seinäjoella.

Joensuun iltajuna lähti Helsingistä kello 22:13, kun aikataulun mukaan lähdettäisiin kello 18:00. Toivottavasti VR on tiedottanut ja järjestänyt muita kuljetuksia väliasemien matkustajille, neljän tunnin odottelu Parikkalassa tai muilla pienemmillä asemilla tuskin on kovin mukavaa kun odotustilojakaan ei monilla asemilla enää ole. Myös illan Pendolino Helsingistä Kajaaniin lähti noin 2,5 tuntia myöhässä.

VR lupaa liikennetiedotteissaan, että kaikki junat ajetaan maanantaina. Matkustajia pyydetään varautumaan myöhästymisiin junaliikenteessä aamupäivän aikana.

Lumimyrystä muualla

Ei kommentteja: