16.2.2009

Onko uudessa matkakortissa kuva mikroaaltouunista?

Hesari kertoo tänään uusien matkakorttien käyttöönotosta YTV-alueella. Miljoona nykyistä matkakorttia pitäisi kuluvan vuoden aikana vaihtaa uusiin. Vaihto-operaatio maksaa arviolta neljä miljoonaa euroa, ja sillä saadaan matkustajille uudet matkakortit ja nykyinen, ilmeisesti melko huonosti minkään tekniikan kanssa yhteensopiva systeemi päivitetyksi.

Korttien vaihtamisesta on lehden mukaan käyty omituista kiistelyä: YTV on halunnut vaihtaa samalla matkakortin värimaailmaa, kun taas HKL olisi halunnut pysyä nykyisessä sinisessä värissä. YTV on Helsingin vastustuksesta huolimatta päättänyt, että väri vaihtuu sinisestä vihreäksi, ja kaiketi tuollaiseksi vihreäksi viritykseksi mistä jutussa on kuva (ja tuossa alla).Mutta aikooko YTV ihan vakavissaan vaihtaa matkakorttiin kuvan vihreiden ympyröiden keskellä olevasta mikroaaltouunista? Siltähän tuo keskellä oleva laitos näyttää. Vai olisikohan tuo jonkinlainen näköradio. Mutta minkälainen yhteys näillä laitteilla on pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen? YTV aikoo kenties asentaa jatkossa busseihinsa mikroaaltouuneja, joissa matkustajat voivat lämmittää eväitään?

Värin ja visuaalisen ilmeen vaihto ei vaikuta kovin viisaalta muutenkaan, olisihan se nykyinen sininenkin ollut ihan tarpeeksi hyvä ja asiallinen. Eikä se riitä, että kaikki kortit vaihdetaan, vaan samalla pitää päivittää uutta kuosia myös verkkosivuille ja kaikkiin esitteisiin, mikä tietysti maksaa. Vaikka tietysti tuolla neljällä miljoonalla saatanee jo printattua esite jos toinenkin.

Ei kommentteja: