12.6.2009

Lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina

VR:n työntekijöiden lakko pysäyttää junaliikenteen maanantain aamuyöstä alkaen. Työnseisaus kestää vuorokauden eli junaliikenne palautuu normaaliksi jälleen tiistaina. VR:n sivuilla kerrotaan tarkemmin junaliikenteen poikkeuksista.

Huomattavaa on, että lakko sulkee myös VR:n lipunmyynnit, eli niistä ei maanantaina kannata mennä kyselemään korvauksia tai lippuja muille päiville. Automaatit toimivat kuitenkin, mutta niitäkään ei liene kukaan huoltamassa jos paperi loppuu tai ohjelmisto kaatuu.

Olen aikanaan kerännyt tietoja korvaavista yhteyksistä bussilakkojen aikana, ja ainakin silloin niille oli kysyntää, kävijöitä oli moninkertaisesti tavalliseen verrattuna. Niinpä kokoan taas tähän blogiin tietoja yhteyksistä, joita voi käyttää junaliikenteen lakon aikanakin maanantaina. Kätevintä tietysti on, jos voi siirtää menonsa sunnuntaille tai tiistaille, vaikka molempina päivinä lienee junissa varsin ruuhkaista. Ruuhkaisia junia tosin näinäkin päivinä vaihtaa kulkemalla bussilla. Bussit kulkevat myös maanantaina, mutta useilla väleillä lienee odotettavissa tungosta.

Helsingistä Turkuun, Tampereelle ja Lahteen pääsee pikavuorobusseilla varsin tiheillä vuoroväleillä. Lahteen ajetaan peräti puolen tunnin välein, ja suurin liikennöitsijä Koiviston auto on aiemmin valitellut junien vieneen kaikki matkustajat busseista.

Turku-Helsinki -välillä VR:n lakko toimii hieman omintakeisesti. VR-konserniin kuuluva Pohjolan liikenne kun on välin toinen suuri liikennöitsijä Vainion liikenteen ohella. Näin junalipuista tulematta jäävät rahat siirtyvät kuitenkin VR-konsernille Pohjolan liikenteen kautta.

Korvaavia bussiyhteyksiä voi etsiä Matkahuollon sivuilta, ja yritän viikonlopun aikana kirjoittaa niistä itsekin lisää.

Ei kommentteja: