8.11.2009

Asematunnelin vesivahinko haittaa liikennettä Helsingissä

IMG12363. Water damage in Asematunneli
Palokunta pumppasi vettä ulos Asematunnelista Kaivokadulle.

Asematunnelissa rikkoutunut vesiputki aiheuttaa hankaluuksia Helsingin keskustan liikenteessä. Metroliikenne on toistaiseksi katkaisu Rautatientorille, ja metrojunat kääntyvät Sörnäisten asemalta takaisin Itä-Helsinkiin. Rautatieasemalta Sörnäisiin pääsee kuitenkin lähes kaikilla bussilinjoilla, joita Rautatientorilta lähtee, paitsi linjoilla 18, 23 ja 68.

Raitiovaunujen ja henkilöautojen liikenne ohjattiin muutamaksi tunniksi pois aseman edustalta, mutta iltakahdeksalta ainakin raitiovaunut pääsevät jo kulkemaan Kaivokatua normaalisti.

Tilannetta seuraillaan ainakin Hesarin ja Ylen uutisissa. HKL:n poikkeusliikennetiedotteet kertovat, minne metro kulkee tällä hetkellä.

Osuin sopivasti ohimennessä asemalle kun kiirehdin 17:19 lähtevään, Tampereelle vievään R-junaan. Rautatieasemalta Asematunneliin vievät portaat oli silloin suljettu, samoin muutkin tunnelin sisäänkäynnit. Vettä lainehti ainakin Rautatientorin laidalla kun sitä pumpattiin ulos Asematunnelista. Toinen kenkäkin kastui lammikossa, vaikka miten yritti yli hypätä. Harmi, ettei ollut enempää aikaa jäädä ottamaan kuvia. Joskin perinteisesti kuvien ottajia kyllä riitti sangen runsaasti muutenkin.

Paikan päällä vaikutti hieman sekamelskaiselta, koska monella tuskin oli mitään tietoa tuoreesta vesivahingosta, eikä siitä missään kuulutettukaan ainakaan sillä aikaa kun itse asemalla olin. Ja toisaalta HKL voinee kuuluttaa vain Asematunneliin, mikä nyt oli kokonaan suljettu. Rautatieasemalla kuuluttamista hoidetaan VR:n liikenteen puolelta, ja lähijunat taas kulkivat normaalisti.

Lisäys illemmalla: Rautatientorin metroasema voi olla vesivahingon ja korjaustöiden vuoksi suljettuna jopa kuukausia, arvioi HKL. Maanantaina metroliikenne toimii Itä-Helsingistä vain Kaisaniemeen saakka 5-6 minuutin vuoroväleillä. Liikenteessä on lisälinja 65X Sörnäisistä Ruoholahteen ja raitiolinjalla 6 on lisävuoroja. HKL suosittelee keskustaan lähijunalla tulevia vaihtamaan mahdollisuuksien mukaan bussiin tai raitiovaunuun jo Pasilassa. Lähipäivinä metro yritetään saada kulkemaan Rautatientorin ohi Kamppiin ja Ruoholahteen.

Ei kommentteja: