4.11.2009

Concordiasta tulee Nobina

IMG32857. 550
Jokeri-linja on yksi Concordia-Nobinan ajamista linjoista. Jokeribussi Oulunkylässä talvella 2007.

Pääkaupunkiseudulla operoiva bussiyhtiö Concordia aikoo muuttaa nimensä Nobinaksi. Nimi ja myös yhtiön graafinen ilme vaihtuu joulukuun alussa. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että "yhtenäinen identiteetti asemoi yhtiön asiakaslähtöisen joukkoliikenteen kehityksen eturintamaan kiristyvässä kilpailussa. ”Nobina juontuu latinan sanasta ’nobis’, tarkoittaen ’meitä’. Se sopii mainiosti visioomme, jonka mukaan ’kaikki haluavat matkustaa kanssamme’."

Sikäli kun oikein tulkitsin yhtiön ruotsinkielistä tiedotetta, on nimenvaihdon taustalla yhtiön pikavuorojen (Swebus Express) ja paikallisliikenteen (pelkkä Swebus) sekoittuminen Ruotsissa. Samoin Ruotsista löytyy Concordia Maritime, joka on kansainvälisesti toimiva tankkeriyhtiö, jolla ei nähtävästi ole bussiyhtiön kanssa muuta yhteistä kuin helposti toisiinsa sekoittuva nimi.

Nimenvaihdosta tuskin on kummoisempia vaikutuksia matkustajien tasolle asti, joskin Nobina kuulostaa minusta vielä Concordiaakin kummallisemmalta. Vaikka onhan sitä totuttu Veoliaankin.

Ei kommentteja: