13.12.2009

Juna-aikatauluihin pieniä muutoksia

IMG13732. Z-train in Lahti
Z-juna Lahdessa lokakuussa 2008. Isompi kuva.

VR:n aikataulukausi vaihtuu sunnuntaina 13. joulukuuta. Aikataulujen muutokset ovat aika pieniä, esimerkiksi Tampereen ja Oulun seuduilla mikään ei näyttäisi muuttuvan minuutillakaan.

Helsinki-Lahti ja Helsinki-Kouvola -väleillä aikatauluissa on minuuttitarkistuksia. Jatkossa Kouvolan suuntaan menevät kaukojunat lähtevät Helsingistä lähes aina 12 yli tasatunnin, kun tähän asti osa junista on lähtenyt tasalta. Myös matka-aika lyhenee samalla hieman, kun Lahti-Kouvola -välin ratatyöt taukoavat (vai loppunevatko jo kokonaan?).

Helsinki-Lappeenranta -väliltä lakkautetaan vuoden ajan liikennöinyt IC2-juna, joka on lähtenyt Helsingistä 12:12 ja Lappeenrannasta takaisin Helsinkiin kello 15:30. Junavuoro tuskin on ollut suuri kaupallinen menestys, paluumatkalla sen kanssa Kouvolasta kohti Helsinkiä on lähtenyt lähes samaan aikaan Pendolinovuoro, ja lähijunallakin on päässyt Lahdessa vaihtaen Helsinkiin. Lahdesta on vuoden ajan kello 17 aikoihin lähtenyt kolme junaa lähes peräkkäin Helsinkiin.

Illan Z-junat Lahdesta Helsinkiin lähtevät jatkossa aina 17 yli tasatunnin, kun syksyn ajan ne ovat lähteneet 23 yli. Samalla Z-juna köröttelee illallakin Lahdesta Helsinkiin taas tunnin ja kaksi minuuttia, vaikka hyvin ehtisivät kulkea tuon välin hieman alle tunnissakin.

Lippujen hinnat eivät muutu, tosin VR on perinteisesti korottanut hintojaan vuodenvaihteen aikoihin. Viime vuonna lippujen hintojen nostamisesta ilmoitettiin sopivasti juuri silloin, kun olin joululomalla Mikkelissä. Sopivasti siksi, että kuljin vuosi sitten päivittäin Z-junalla Lahteen ja käytin sarjalippua, joiden hinnat myös nousivat. Olisin voinut ostaa vanhalla hinnalla muutaman sarjalipun varastoon, mutta niitäpä ei tietenkään myyty Mikkelin asemalla lainkaan, ja korotuksesta kerrottiin vasta, kun olin jo ehtinyt lähteä joululomalle Helsingistä.

Ei kommentteja: