4.1.2010

Juna törmäsi hotelliin Helsingin rautatieasemalla

VR:n vastoinkäymiset näyttävät jatkuvan entistä näyttävämpinä: maanantaiaamuna kaksikerrosvaunu törmäsi Helsingin asemalla hotelliin.

Hesarin uutisen mukaan noin kello 8.30 rakennukseen törmännyt vaunu oli päässyt karkuun asemalle peruutetusta, tyhjästä Intercityjunasta. Ennen vahinkoa asemalla oli HS:n mukaan kuulutettu varoituskuulutus, ja käsketty ihmisiä siirtymään pois hotellirakennuksen edessä olevien raiteiden päädystä. Myös viereisellä raiteella ollut lähijuna oli tyhjennetty matkustajista.

Asemaan törmännyt juna oli Helsingistä Kajaaniin lähdössä ollut IC71. Juna on peruttu Helsingin ja Kouvolan väliltä. Resiina-keskustelun mukaan asemalle peruuttamassa ollut juna katkesi kahtia Linnunlaulussa, ja neljä viimeistä vaunua pääsi karkuun törmäten aseman länsireunan hotelliin. Hätäjarrut eivät toimineet toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Junaliikenne oli onnettomuuden vuoksi poikki Helsingissä. Ennen kymmentä VR tiedotti, että junaliikenne on taas hiljalleen käynnistymässä.

Kuvat: flickr.com/ekurvine

Vaunun törmäys näyttää vahingoittaneen hieman hotellirakennuksen alaosaa.


Matkustajat poistuivat Pasilan ja Helsingin välille jumittuneesta lähijunasta. IS:n uutinen.


Junaliikenne on viime päivinä ollut edelleen vaikeuksissa: ilmeisesti pakkasen aiheuttamat viat vetureissa ovat viivästyttäneet junia siellä täällä. Sunnuntai-iltana useampi juna kulki puolisen tuntia myöhässä, Joensuusta kolmen jälkeen Helsinkiin lähtevä IC-juna oli myöhässä puolitoista tuntia veturiviasta johtuen.

Ei kommentteja: