2.3.2010

Bussilakkoa sovitellaan viime hetkillä

YLEn uutiset kertoi tiistaina alkuillasta, että AKT:n lakon sovittelu aloitettiin uudelleen. Sopua alettiin etsiä aivan viime hetkillä, sillä lakko alkoi kello 18:00.

Neuvotteluja käytiin tiistaina illalla kello 23:een saakka, ja niitä jatketaan aamulla. Bussiliikenteen lakko alkoi kello 18:00 ja jatkuu siis keskiviikkona. Lakko pysäyttää suurimman osan kauko- ja paikallisliikenteen bussivuoroista, mutta erot ovat paikkakunnasta riippuen suuria.

Lakon aikaisia aikatauluja eri kaupunkien paikallisliikenteessä ja kaukoliikenteen aikatauluja lakon aikana tässä blogissa.

Neuvottelujen kestämisen noinkin pitkään voisi ajatella olevan hyvä merkki: ainakaan ei ole heti todettu, ettei tuloksia ole mahdollista nyt saada. Toivottavasti ja uskoakseni niin AKT kuin työnantajapuolikin tietävät, että jossain vaiheessa lakko on kuitenkin pakko päättää ja sopimus tehdä, joten miksei sitä sitten tehtäisi mahdollisimman nopeasti tappioiden minimoimiseksi.

Osapuolet pääsivät sopuun keskiviikkona iltapäivällä, jolloin myös lakko päättyi.

Päivitetty 3.3.2010 klo 15:38.

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Olet tehnyt valtavasti työtä, joka kuuluisi viranomaisille. Kiitos.

Timo-Pekka kirjoitti...

No, ihan kaikki ei kuulu viranomaisille, kuten lakon ulkopuolisten liikennöitsijöiden mainostaminen.

Tosin joissain paikoin viranomaisten puolella olisi ollut aika reippaasti parannettavaa, mm. Turussa lakkoaikataulujen selvittäminen oli hyvin vaikeaa. Helsingissä tiedottaminen on sujunut hyvin.