19.4.2010

HSL:n matkakortin virhelatausta voi muuttaa palvelupisteessä

Jos lataat HSL:n matkakorttia vahingossa väärin, voi virhelatauksen korjata palvelupisteessä. Tämä asia tuli selvitettyä sattumalta viime viikolla, kun onnistuin torstaina säheltämään matkakorttini kanssa.

Latasin kiireellä Helsingin sisäistä kautta Rautatientorin lippuautomaatilla, kun bussi jo näkyi tulevan. Näpyttelin automaattia nopeasti ja olin lataavinani samanlaisen kauden kuin viimeksikin, paitsi päivämääriä piti muuttaa. Sain kauden ladattua ja lähdin pysäkille kun huomasin, että olinkin ostanut vahingossa Espoon sisäistä kautta.

Bussi jäi odottelemaan taksijonon taakse, joten ajattelin korjata mokan ja latasin nopeasti uudestaan sitä kaipaamaani Helsingin sisäistä kautta. Ehdin juosta bussiinkin, missä huomasin sen lataamani Helsingin sisäisen kauden alkavankin vasta kahden viikon päästä. Ei näin. Onneksi matkakortilla oli muutama euro arvoa, joilla sain kertalipun kun huomasin mokan kuitista.

Kun Espooseen ei ole ollut tarvetta piipahtaa viime kesän jälkeen, menin perjantaina HSL:n palvelupisteeseen Rautatientorilla kysymään, saisiko ladatun kauden peruttua. Se onnistui helposti: virkailija palautti ylimääräisen kauden arvona kortille. Helsingin sisäinen kausi taas siirrettiin alkamaan samasta päivästä. Tästä lystistä sai kuitenkin maksaa kuuden euron käsittelymaksun, joten jatkossa automaatilla voisi olla hieman skarpimpana ja odotella sitten vaikka seuraavaa bussia.

Yritin etsiä tietoa virhelatausten muuttamisesta HSL:n sivuilta, mutta siellä ei ole ainakaan kovin nopeasti löytyvää, selkokielistä ohjeistusta tilanteeseen. Matkakortin ehdoissa kerrotaan jonkin verran hyvitystapauksista.

Kuvan matkakortti on muuten se vanhanmallinen, lataussohelluksessakin käytössä oli se uusi vihreä, josta kirjoitin viime vuonna ihmetellen, miksi siinä on kuva mikroaaltouunista. Tästä uudesta ei ole tullut otettua kuvaa.

Ei kommentteja: