29.4.2010

Junaliikenne Helsingissä palautuu normaaliksi

Junaliikenne Helsingin seudulla on palautumassa perjantaina normaaliksi. Maanantaina sattuneen onnettomuuden korjaustyöt valmistuivat torstaina illalla, ja ilmeisesti kaikki Helsingin aseman raiteet ovat taas käyttökunnossa. Korjaustyöt venyivät hieman, niiden oli ennakoitu valmistuvan jo torstaina aamupäivällä.

Lähijunan maanantainen suistuminen kiskoilta johtui alustavien tietojen mukaan väärään suuntaan kääntyneestä vaihteesta. Vaihde vaihtui ennen kuin junan viimeinen yksikkö oli ehtinyt siitä läpi. Tämä on aika looginen selitys, mitä monet pudonnutta junaa katsomassa olleetkin arvuuttelivat. Ylen haastatteleman Onnettomuustutkintakeskuksen edustajan mukaan junan alla kääntyi väärään asentoon vaihde numero 13.

Tiistaista torstaihin asti pääradan lähijunat Riihimäeltä ja Lahdesta Helsinkiin on ajettu vain Pasilaan asti. Järjestely on ilmeisesti toiminut ihan siedettävästi, koska junien myöhästymiset näyttävät olleen yleensä vain joitain minuutteja. Täyttä on ruuhka-aikoina varmasti ollut, koska veturivetoisia lähijunia on peruttu. Ratapihan korjaamisesta Hesarin sivuilla (aiempi uutinen) ja Ylen uutisessa. VR:n tiedote poikkeusliikenteen järjestelyistä.

Kiskoilta pudonnut juna maanantaina. Isompi kuva.
Junaonnettomuus Helsingissä

Ei kommentteja: