26.4.2010

Lähijuna putosi kiskoilta Helsingissä

Helsingin asemalla sattui maanantaina iltapäivällä noin kello 17:07 pieni junaonnettomuus, kun Helsinkiin saapumassa olleesta lähijunasta (arviolta K-junasta) osa putosi kiskoilta.

Pudonneen yksikön oli tarkoitus lähteä kello 17:19 Riihimäelle ja Tampereelle, ja olin odottelemassa juuri tätä junaa asemalla. Asemalaitureilla onnettomuutta ei edes huomannut: juna vain pysähtyi yllättäen laiturialueen päätyyn. Samalla tosin viereisen viitosraiteen sähköjohdot heilahtivat asemalla rajusti, mikä ihmetytti junan odottelijoita. Piakkoin matkustajia alkoi kävellä asemalle kiskoilta pudonneen junan alkupään vaunuista.

Noin 17:20 kuulutettiin, että junaliikenne on pysähdyksissä pääradalla ainakin tunnin. Kello 17:30 lähtevä IC-juna Vaasaan pääsi lähtemään rantaradan puoleisilta raiteilta. Pääradan lähijunaliikenne on ollut onnettomuuden jälkeen täysin pysähtyneenä ainakin kello 18:45 asti, jolloin kuulutettiin raiteelta 12 lähtevän T-junan Riihimäelle.

Kävin ottamassa muutaman kuvan pudonneesta junasta kun aikani asemalla odoteltuani huomasin, että siellä on jotain enemmänkin vialla.

IMG15403. Train accident in Helsinki

IMG_5417

Ei kommentteja: