19.6.2010

Mikkeli: paikallisliikenteen lipulla alennusta kaupoissa

Mikkelissä aloitettiin kesäkuun alussa mielenkiintoinen kampanja: keskustan liikkeet antavat tuotteista ja palveluista alennusta saman päivän paikallisliikenteen bussilippua vastaan. Toisin sanoen: kun matkustat keskustaan bussilla, saat jopa bussilipun hinnan (2,90 euroa) alennusta kun ostat jotain. Mallissa sinänsä ei ole mitään mullistavaa, mutta yleensä vastaavaa alennusta on tarjottu parkkilippua vastaan, eli houkuteltu näin autoilijoita ostoksille.

Alennusta tarjoavista yrityksistä on lista Savonlinjan sivuilla, ja mukana on ihan mukavasti isompiakin liikkeitä, kuten Mikkelin Sokos, Suomalainen kirjakauppa, Jack&Jones ja Vero Moda sekä Marskin torikahvila, joka tosin toriparkin kaivannon takia taitaa nyt olla Kirkkopuistossa. Jopa ruokaostoksista Salessa ja kaljan juomisesta Kharmassa, Wilhelm Club & Barissa, Zic Zac-Rollerissa tai Jälkipelissä voi saada alennusta.

Alennuskokeilua on edistänyt keskustasta vähentyneet parkkipaikat ja toriparkin kaivamisesta johtuvat liikennejärjestelyt. Jotain hyötyäkin on siis toriparkin rakentamisesta. Toivottavaa olisi tietysti, että tämä alennuskokeilu jatkuisi kauemmin tai vaikka pysyvästi jossain muodossa. Pelkään kuitenkin, että aikanaan palataan samaan meininkiin, jossa yritykset houkuttelevat ihmisiä lähinnä oman auton käyttöön tarjoamalla alennusta pysäköintikuitteja vastaan.

Savonlinja bus, Mikkeli
Savonlinjan paikallisbussi #478 Mikkelissä syksyllä 2008. Tällä autolla on ajettu Silvasti-Launiala -linjaa jo vuosia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävinpähän tänäään riipasemassa ilmaset munkki-kahvit ravintolalaiva toivossa! :D

Pete kirjoitti...

Kokeilin itse tuota kampanjaa silloin kuin se oli voimassa. Menin syömään lounasta Mikkelin Rossoon mutta en saanut alennusta bussilippua vastaan. Tarjoilija ei tiennyt mitään koko kampanjasta. Tuijotti vain bussilippua (paikallisliikenteen kertalippu jonka olin puoli tuntia aiemmin ostanut) ja ihmetteli MITÄ hänen tulisi lipun kanssa tehdä.

Toisen kerran ei bussilippu kelvannut, koska se oli ostettu väärästä paikallisbussista. Mikkelin liikenteen vuoroa numero 2 ajoi sinä kesänä ulkopuolinen liikennöitsijä (Kuopion Liikenne) ja he myivät kertalippuja joissa luki väärän bussifirman nimi. Kun menin keskustaan ostoksille ja pyysin kassalta "bussilippualennusta" niin vastauksena sain kuulla että VAIN Savonlinjan nimellä varustettu paikallisliikenteen lippu kelpaa.

Naurettava kampanja. Kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Tuon kampanjan jälkeen lopetin bussin käytön kokonaan ja siirryin henkilöautoon. Jos sää on hyvä, saatan jopa käyttää polkupyörää. Bussin kyytiin en nouse, koska palvelu on todella huonoa. Kuljettajat ajavat kuin mielipuolet, kännykkä korvalla ja paahtavat pysäkiltä ohi vaikka matkustajat huitovat pysähtymismerkkiä.

Kuulin jokin aika sitten, että eräs Savonlinjan kuljettaja joutui käräjille sikailtuaan liikenteessä luuri korvalla ja aiheutettuaan matkustajille vammoja.