7.7.2010

Bussi- ja junalippujen hinnat nousivat

Juna- ja bussimatkat kallistuivat taas heinäkuun alkaessa. Tällä kertaa korotuksesta saa kiittää maamme hallitusta, joka nosti joukkoliikennelippujen arvonlisäveron aiemmasta kahdeksasta prosentista yhdeksään. Samalla nousi toki myös monien muiden tuotteiden, kuten lääkkeiden, alv.

Junalippujen hinnat nousivat vain tuon yhden prosentin, joten esimerkiksi ennen kuun vaihdessa 11,30 € maksanut lippu maksaa nyt 11,40 euroa. VR korotti hintoja tätä ennen vuodenvaihteessa.

Bussilippujen hinnat nousivat reippaammin, noin 3,70 prosentilla. Aiemmin 11,90 euroa maksanut lippu kustantaa nyt 12,30 euroa. Bussilippujen hintoja oli korotettu viimeksi tasan kaksi vuotta sitten. Nyt monessa maakuntakaupungissa kertalippu paikallisbussiin maksaa 3 euroa, kun aiemmin hinta oli 2,90.

Iisalmi tosin tekee tuohon hinnoitteluun poikkeuksen, Iisalmen paikallisliikenteessä kokeillaan heinäkuun ajan tarjoushintaa, ja paikallisliikenteen lippu maksaa aikuisilta 2 euroa, lapsilta (4-11v) euron. Kesällä Iisalmessa ajetaan paikallisliikennettä arkipäivinä linjoilla 1 Peltosalmi - keskusta - Soinlahti ja linjalla 2 Lippuniemi - keskusta - Makkaralahti. Vuoroväli on noin tunnin, ja bussit kulkevat kello 7-17. Ilta- tai viikonloppuriennoissa kävijöille ei paikallisliikenteestä ole paljoakaan iloa.

T. Makkosen bussi Iisalmessa keväällä 2007. Makkosen bussiliikenne siirtyi sittemmin Kuopion Liikenteelle.
IMG35401. Bus, Iisalmi

Ei kommentteja: