2.12.2010

Kouvola-Pieksämäki -junavuorot säilyvät

IMG44012. Express train, Kouvola
Pikajuna Kouvolassa marraskuussa 2007.

Kouvolan ja Pieksämäen väliltä ei lakkautetakaan junavuoroja nyt joulukuussa. Eduskunta myönsi vuoroille lisärahaa tulevalle vuodelle, joten liikennöinti jatkuu ennallaan. Lakkautettavaksi oli aiottu Kouvolasta Pieksämäelle aamulla kulkeva P701 ja illalla toiseen suuntaan menevä pikajunavuoro, katso aiempi merkintä aihesta.

Samalla säilyvät myös Seinäjoki-Haapamäki-Jyväskylä -väliltä lopetettavaksi aiotut vuorot, eikä Z- tai Y-junien karsintaa tarvitse ensi vuonna todennäköisesti tehdä.

Tämä on iloinen päätös, mutta kertoo samalla poliitikkojen liikenneosaamisesta. Päätös rahoista tuli vain kaksi viikkoa ennen muutoksia, joten VR on jo painattanut aikataulukirjansa ensi talveksi. Lisäksi esimerkiksi Mäntyharjun ja Mikkelin välille hdittiin jo suunnitella korvaavaa bussiliikennettä, jota ei nyt siis tarvitakaan.

VR ei ole vielä lisännyt jatkuvia vuoroja aikatauluhakuunsa, mutta päivitän tätä merkintää sitten, kun vuorojen jatkuminen on varmistunut myös VR:n puolelta.

Päivitys: No, eihän se junavuorojen jatkaminen ilman VR:n vetkutusta sujunut. VR ei suostu noita kahta vuoroa ajamaan, koska se ei ehdi järjestellä työvuoroja puolessatoista viikossa uusiksi.

VR myös katsoo, ettei rahojen kohdentamisesta juuri noille vuoroille ole vielä varmuutta, kerrotaan Länsi-Savossa. Se tietenkään ei voi tulla kuuloonkaan, että VR ajaisi paria junavuoroa jonkin aikaa omalla kustannuksellaan.

Nyt junavuorojen liikennöinti siis loppuu joksikin aikaa, ilmeisesti. Mielenkiintoinen tilanne mäntyharjulaisille, joille tuo junavuoro on ollut työmatkayhteys Mikkeliin. Tilalle piti tulla korvaava bussivuoro, mutta sitä ei ainakaan nyt näy Matkahuollon haussa.

Länsi-Savon ja YLEn uutiset aiheesta.

9.12.2010: Kuukauden tauko kahdelle Kouvola-Pieksämäki -vuorolle

Ei kommentteja: