9.12.2010

Kuukauden tauko kahdelle Kouvola-Pieksämäki -junalle

Olen jo kahdesti aiemmin kirjoittanut kahdesta Savonradalta lakkautettavasta junavuorosta. Vuoroille löytyi lopulta rahaa, mutta VR ei oman selityksensä mukaan ehdi jatkaa niiden liikennöintiä katkotta. Vuorojen lakkautus olisi hankaloittanut varsikin aamun yhteyksiä Mäntyharjulta Mikkeliin ja Mikkelistä pohjoiseen.

Nyt liikenteen tilanne on selkiytynyt, kertoo Ely-keskus tiedotteessaan. Tiedotteesta:

Savonlinja Oy liikennöi Mäntyharju – Mikkeli -väliä ajalla 13.12.2010 – 7.1.2011 arkipäivisin. Linja-auto lähtee maanantaista perjantaihin klo 7.00 Mäntyharjulta ja perillä Mikkelissä auto on klo 7.50. Paluuyhteys lähtee Mikkelistä Mäntyharjulle maanantaista perjantaihin klo 16.15. Otavassa vuoro ajaa uutta Viitostietä Mikkeliin.

Mikkeli – Pieksämäki -välillä Ihastjärven Linja ajaa junia korvaavat vuorot 13.12.2010 – 7.1.2011. Bussi lähtee Mikkelistä maanantaista perjantaihin klo 7.20 ja on Pieksämäellä klo 8.35. Vuorolta on Pieksämäellä välitön vaihtoyhteys Kuopioon ja Rovaniemelle menevälle junalle. Illalla Rovaniemeltä ja Kuopiosta saapuvalta junalta on Pieksämäellä välitön vaihtoyhteys klo 21.00 lähtevälle linja-autovuorolle Mikkeliin. Järjestelyllä turvataan Mikkelin ja Kuopion väliset yhteydet.

Junavuorot jatkavat liikennöintiään 8.1.2011 alkaen vanhoilla aikatauluilla.

VR ei toistaiseksi näytä tiedottaneen mitään tästä uudesta tilanteesta, eli korvaavista bussivuoroista tai liikenteen jatkumisesta. Palaavat junayhteydet tosin näkyvät VR:n aikatauluhaussa. Silti hiljaisuus antaa tässä tapauksessa sen vaikutelman, että VR jostain syystä haluaisi maksimoida tappiollisten junavuorojen matkustajakadon.

Ei kommentteja: