3.1.2011

Intercity-juniin lähiverkkoyhteys

VR kertoo tänään tiedotteessaan laajentavansa junien langattomia nettiyhteyksiä myös Intercity-juniin. Tähän asti langatonta nettiyhteyttä on voinut käyttää Pendolinoissa, ja näköjään myös Rovaniemen yöjunaparin uusissa makuuvaunuissa.

Verkkoa laajennetaan vähitellen yksittäisiin IC-vaunuihin, jotka merkataan yhteydestä kertovalla tarralla. Kaikissa IC-vaunuissa VR:n junaverkko ei siis heti ala toimia.

Tiedotteesta ei ilmene, voiko IC-junamatkalle varata paikan vaunusta, jossa on lähiverkkoyhteys. Arvelen tosin ettei voi, koska silloin yksittäiset, lähiverkotetut vaunut olisi aina saatava kulkemaan tiettyihin junavuoroihin, mikä taas hankaloittaisi vaunujen kiertoa. Toistaiseksi on siis tuurista kiinni, voiko IC-junamatkalla käyttää VR:n lähiverkkoyhteyttä. Verkon laajentaminen on tietysti hyvää palvelua, ja jossain vaiheessa verkko kattanee kaikki IC-junien vaunut.

VR toteaa tiedotteessaan, että "VR:n saaman palautteen mukaan nettiyhteys toimii junissa pääosin moitteettomasti, vaikka välillä yhteys on hidas tai katkonainen. VR tekee operaattoreiden kanssa yhteistyötä verkkoyhteyden laadun parantamiseksi".

Omat kokemukseni junien nettiyhteyksistä ovat olleet varsin vaihtelevia. Kirjoitin kokonaan toisen merkinnän kokemuksista Pendolinon wlan-yhteyksien toiminnasta.

Muutamat isommat mediat ovat julkaisseet tuon VR:n lähettämän tiedotteen nettiyhteyksistä, mm. HS ja YLE.

Ei kommentteja: