16.3.2011

Junien täsmällisyys ennätyshuonoa

IMG54089. Pendolino, Helsinki
VR:n uuden vihreän värityksen saanut Pendolino lähdössä Helsingistä helmikuun lopulla, ajallaan jopa.

Junat kulkivat helmikuussa jopa ennätysmäisesti myöhässä. Liikenneviraston tilastojen mukaan helmikuussa aikataulun mukaan pääteasemalle saapui vain 55,7 prosenttia kaukojunista.

Uutinen junien myöhästely ei ole, mutta noin suureen myöhästymisprosenttiin ei ole ainakaan kuluneen vuoden aikana päästy. Toisaalta nyt tänä vuonna hiihtolomalaisten yöjunat kulkivat ainakin kohtuullisesti ajallaan, kun viime vuonna ne lähtivät Helsingistä useita tunteja myöhässä, osa vasta aamuyöllä.

Omakohtaiset myöhästymiskokemukseni ovat olleet aika vähäisiä. Viime viikon maanantaina sain kuitenkin todistaa VR:n toimintaa, joka on saanut matkustajat luultavasti eniten suuttumaan. Tätä on lähtöaikojen muuttaminen, varsinkin sen jälkeen kun juna on jo kuulutettu lähtemään ja matkustajat kiirehtineet laiturille kylmään odottamaan.

Olin lähdössä Tampereelta Pieksämäen kautta Mikkeliin. Pendolinon piti lähteä Tampereelta kohti Jyväskylää, Pieksämäkeä ja Kuopiota kello 18.05. Kaikki muut kuuden aikaan lähtevät junat olivat hieman myöhässä, joten pidin hyvin epätodennäköisenä että tämäkään lähtisi ajallaan, varsinkin kun Helsingistä ensin saapuva IC55 oli myöhässä sekin.

Kuitenkin, kello 18:02 Pendolino Kuopioon kuulutettiin lähteväksi, joten kiirehdin laiturille. Siellä ei näkynyt junaa missään. Muutamaa minuuttia myöhemmin kuulutettiinkin junalle uusi lähtöaika vajaan kymmenen minuutin päähän. Lähtöaika lähestyi, ja juna kuulutettiin saapuvaksi ja lähteväksi. Junaa ei näkynyt missään. Hetken päästä tulikin taas kuulutus: lähtöaika on muuttunut, arvioitu lähtöaika on...

Tässä vaiheessa alkoi odottelijoista jo kuulua tuskastuneita huokauksia. Kolmannella kuulutuksella juna lopulta saapui. Tällaisesta vekslaamisesta olisi varsin toivottavaa päästä eroon. VR ei tosin suoranaisesti ole tästä vastuussakaan, vaan laitureiden ja asemien kuulutuksista vastaa liikennevirasto.

Sama lähtöaikavetkutus tehtiin myös IC55:n kanssa: lähtöaika oli kello 18:12. Sen jälkeen aika siirtyi 18:22 ja 18:32, ja ainakin pariin otteeseen juna ehdittiin kuuluttaa saapumaan ja lähtemään.

Itse junamatka Tampereelta Pieksämäelle sujuikin mukavasti. Minulle myöhästymisestä oli jopa se hyöty, ettei Pieksämäen asemalla tarvinnut odotella seuraavaa junaa kuin kymmenisen minuuttia.

Loppumatka Pieksämäeltä Mikkeliin oli omalla tavallaan mielenkiintoinen: iltayhdeksältä lähteneesee pikajunaan nousi Pieksämäeltä lisäkseni kolme matkustaja. Jokaiselle oli oma vaunu. Mikkelin jälkeen junaan jäi joko yksi matkustaja tai sitten ei ketään. Tosin kyseisen vuoron eräs tarkoitus onkin siirtää pikajunarunko Kouvolaan aamun junavuoroa varten.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kuka vastaa kuulutuksista Tampereella käytännössä? Ettei vaan olisi VR:n liikenteenohjaajat. Liikennevirastollahan ei ole ns. omia operatiivista liikenteenohjausta hoitavia työntekijöitä vaan liikenteenohjaus ostetaan VR:ltä.