21.3.2011

Maanantai: Frankfurt - Berliini, hotelli Berliinissä

Sunnuntai: Gdansk - Szczecin - Berliini

Lähdin Berliinistä puolenyön jälkeen tavallisella IC-junalla kohti Frankfurt am Mainia. Vain maanantaiöisin kulkevassa junassa oli pelkkiä päivävaunuja, ja mikä parasta, siitä ei siksi tarvinnut maksaa lisämaksua.

IC 1950 Berlin Hbf (tief) 00:30 -->> Frankfurt(Main)Hbf 06:42

IMG54563. Berlin
IC-juna Berliinistä Frankfurtiin Berliinin asemalla puoliltaöin. Isompi kuva.

Itse asiassa osa vaunuista oli hieman samantapaisia kuin Puolassa käytetyt vaunut, ilmeisesti vanhempaa kalustoa. Junassa oli ajankohdan vuoksi luonnollisesti varsin tyhjää, joten sain oman viiden paikan osaston ja yritin nukkua. Onnistui se vähän. Aluksi sangen tyhjä juna saapui perille varsin täytenä, koskas loppumatkasta kyytiin nousi koko joukko työmatkalaisia.

Frankfurt oli pikaisella katsomisella pettymys: aseman ympäristössä oli lähinnä isoja toimistoja, olisin halunnut johonkin mukavaan kauppakeskukseen istahtamaan. Pahempi pettymys oli, ettei kunnollista wlan-yhteyttä täältäkään löytynyt, mikä esti niin työt kuin matkasuunnittelutkin. Eikä ilmakaan ollut ihan lämpimimmästä päästä.

En Frankfurtissa huomannut vielä, että Interrail-lippu kelpaa Saksassa S-bahnilla suurimmissa kaupungeissa, eli sillä olisi päässyt liikkumaan täälläkin.

Lopulta muutaman tunnin haahuilun jälkeen totesin, ettei tämä paikka yhtään nappaa, ja nousin noin 10:15 lähteneeseen ICE 692 -junaan Münchenista Frankfurtin kautta Berliiniin.

Tosin matkakaan ei ihan parhaalla tavalla sujunut, juna kun oli niin täynnä että ihmisiä istui eteisissä. Tämä aiheutti hieman epämiellyttävää kutinaa loppumatkan sujumisesta ja budjetista. Luonnollisesti en ole mitään paikkalippuja hankkinut, joten istahdin sitten minäkin ICE:n eteiseen.

Lattialla istuttu matka meni silti aika mukavasti, pysähdyksiä oli harvakseltaan eikä paikkaa tarvinnut siksi vaihtaa. Oli tilaa oikaista jalkansa ja lattiassakin oli kokolattiamaton tapainen. Matka taittui parhaimmillaan 275 km/h, mutta enimmäkseen juna tyytyi ajamaan vain 160 km/h.

Berliinissä päätin taas hankkia edullisen hotellihuoneen jostakin ja tehdä jonkinlaisen suunnitelman parille seuraavalle päivälle. Tämä suunnitelmattomuus itsessään ei olisi ollut hankalaa, mutta tämä se vain tuntui aika epäkäytännölliseltä.

Maantaistakin kun kohtalainen osa meni vain tässä junassa istumisessa. Vaikka aika mukavaahan tämä se silti oli. Näytin reilikorttia konduktöörille, ja sillä oli tämäkin reissu kuitattu. Ihan hauskaa. Kameran piilotin yöllä reppuuni enkä jaksanut sitä sieltä päivän aikana kaivella.

Saksalaisen yhteiskunnan jämptiys ja toimivuus jaksavat aina ilahduttaa minua, kaikkialla on siistiä ja asiat ovat usein ihanan järjestelmällisiä ja täällä tuntuu turvalliselta. ICE-juna Frankfurtista Berliiniin kulki koko matkan ajallaan.

Aamun junavuoro oli kuitenkin hieman myöhässä perillä, ja jos nyt oikein osasin olemattomalla saksan taidollani tulkita, näytti Frankfurtiin saapuvista junista aika moni muukin olevan hieman myöhässä.

Perillä Berliinissä kiirehdin Potsdamer Platsin läheiseen kauppakeskukseen. Sieltä aikanaan lähtiessäni olin varannut hotellihuoneen, hintaa moiselle tuli 22 euroa, johon kuului myös aamiainen.

Tosin unohdin kirjoittaa hotellin tarkan osoitteen ylös, eikä mukana muutenkaan ollut karttaa, mutta ajattelin löytäväni paikalle ilmankin, sinne kun pääsi yhtä suurta katua, josta käännytään U-bahnin kohdalta toiselle kadulle ja muutaman korttelin päästä ollaan perillä. Suunnitelma toimi, ei nyt täydellisesti, mutta toimi kuitenkin. Loppumatkasta käännyin paria korttelia liian aikaisin jossakin päin Charlottenburgia.

Ajatukseni saksalaisen yhteiskunnan hienoudesta kokivat pienen kolauksen kun huomasin olevani huora & herska-alueella, joku setä piikitti itseään rappusella ja tiukkahameinen, jos sellaista minimaalisen kokoista kangaspalaa nyt tavataan hameeksi sanoa, kaupitteli itseään ohiajaville autoilijoille. Olisin pitänyt sitä vitsinä (osa ohiajajistakin nauroi, vaikka kauppaaja oli nuori ja nätti), mutta samaa tavaraa oli lähistöllä tyrkyllä muutoinkin varsin selkeästi.

Tätä ja ympäristöä tovin katseltuani päättelin olevani väärällä kadulla ja kävelin muutaman korttelin toiseen suuntaan. Siellä vaikutti olevan neljän U-metrolinjan asema kuten pitikin, mutta hotellia ei heti löytynyt. Metroaseman kierrettyäni kävelin hieman takasin päin, ja niinpä hotellikin osui kohdalle.

Hotel Aldea Novum Berlin Centrum Schönebergissä vaikutti aluksi fiiniltä, mutta huoneesta huomasi ettei sitä ihan äskettäin ole remontoitu. Käytävästä kuului myös jatkuvaa huoneesta toiseeseen ramppaamista ja kiljumista toisinaan. Vaikka ei toki kannata tuolla 22 euroa per yö-hinnalla paljoakaan valittaa.

IMG54564.
Aldeaa Novum -hotellin huone Berliinissä.

Aikomuksena oli illalla piipahtaa vielä kaupungille ja syömään, mutta lopulta priorisoin nukkumisen tärkeimmäksi. En ymmärrä miksi pitäisi tulla väsyneenä pyörimään Eurooppaan, väsyneenä ja tympääntyneenä kun usein mikään ei ole kovinkaan hauskaa.

Ei kommentteja: