27.3.2011

Takana viikko Euroopassa

Matkapäiväkirjani elää edelleen omaa elämäänsä muistiotiedostona, joskin kattaa se aika hyvin kaikki päivät. Yritän perehtyä siihen huomenna, huomenna on muutenkin pidettävä täysipainoinen työpäivä ja yksinkertaisesti istuttava suurin osa päivästä jossakin internetillisessä paikassa. Sen olen joutunut edelleen huomaamaan, että lomamatka tästä on todellakin kaukana, varmasti rentoutuneempi olisin kotona arkisissa kuvioissa.

Tänään sunnuntaina täällä Euroopassa on tullut junailtua viikko, viime lauantainahan lensin Turusta Gdanskiin. Viikko on mennyt kivasti edelleen. Tosin samanlaistahan tämä on kuin elämä muutenkin: välillä väsyttää ja tympäisee, mutta toisinaan on oikein mukavaa.

Tähän mennessä mitään merkittäviä vastoinkäymisiä ei ole ollut muuten kuin nettiyhteyksien kanssa: Telekomin maksullinen lähiverkko on ratkaissut ongelman Saksassa, mutta kun kävisin mielelläni muissakin maissa. Eilen Prahassa ja tänään Amsterdamissa jouduin taas käyttämään Saunalahden kallista roaming-yhteyttä, kun mikään muu yhteys ei yksinkertaisesti toiminut.

Viikon aikana Saksa on alkanut tuntua todella kotoisalta ja mukavalta. Olen viikon aikana oppinut jo hieman saksaakin, aiemmin en ole osannut sitä lainkaan, paitsi sen mitä saksalaisista poliisisarjoista on jäänyt mieleen. Täällä pärjää kuitenkin englannillakin hyvin.

Deutsche Bahnilla on mainio palvelu ja nämä ICE-junansa ovat todella mukavia matkantekovälineitä. Nyt parhaillaan olen matkalla ICE:llä Duisburgista München Pasingiin, siellä vaihdan vastaantulevaan ICE-junaan jossa voi nukkua yön toivottavasti mukavasti. Tämä vaihtoyhteys on kevyesti uhkapeliä, koska vaihtoaikaa on vain 18 minuuttia ja tämä juna on kulkenut koko ajan hetken myöhässä.

Nyt Saksan kanssa vain on tullut se ongelma, että täältä poistuakseen on jo astuttava sille epämukavuusalueelle. Nämä kaksi astumista, Prahaan ja Amsterdamiin, ovat molemmat olleet paikoin siinä määrin epämukavia ja stressaavia, ettei nyt huvittaisi poistua täältä välttämättä ollenkaan.

Tämän junamatkan aikana olenkin yrittänyt keksiä, kuinka poistuisin Saksasta pehmeästi, ja tällä hetkellä aion kokeilla sitä siirtymällä huomenna Puolan Szczeciniin. Ensi yöksi on taas kuitenkin hankittava hotellihuone, ja sieltä näyttäisi saavan sellaisen mukavan halvalla.

Berliinissä en jaksaisi jatkuvasti yöpyä, ja huomenna ei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä pitkiä junamatkoja etelään tai itään, koska molemmissa suunnissa on vaarana tippua taas yhteyksien ulkopuolelle.

Saksassa on muuten mukavaa turvallisuuden tunne, kävin aiemmin katsomassa ravintolavaunun tarjontaa (huono, lähinnä juotavaa kun olisin halunnut sämpylän), enkä epäröinyt jättää kannettavaani tähän istumapaikalleni siksi aikaa.

Tosin saa nähdä, joutuuko turvallisuudentunne kohta koetukselle, aion tuon Münchenin aseman sijaan vaihtaakin vastaantulevaan junaan Augsburgissa, jossa pitää pyöriä noin tunti, jonka aikana toivottavasti löytyy jotain syömistä. Olen tänään nimittäin melkein unohtanut syödä, alkaa vähän väsyttää jo.

Päivitys: menen sittenkin kääntymän sinne Müncheniin asti, nyt tämä juna tuntuisi kulkevan ajallaan. Jännitystä. Lisäksi interrail-lippuun pitää merkata matkojen lähtö- ja määräpaikat etukäteen, ja varsinkin määräpaikkoja olen saanut korjailla jo aika moneen otteeseen.

1 kommentti:

Timo-Pekka kirjoitti...

Kuules "RAimo", kun jo työkseni valvon erään sanomalehden keskusteluja, en paljoa kiinnostaisi täältä copypaste-propagandaspämmiä enää poistella. Ole hyvä ja pidä spämmihölinäsi omilla sivuillasi.