22.3.2011

Tiistai, päivä Berliinissä

Edellinen päivä: Frankfurt - Berliini

Aldea Novum -hotellin aamiainen oli kiva ja runsas, tosin jouduin kantapään kautta toteamaan "soft boiled egg" tosiaan tarkoittaa sitä softia. Hotelli Booking.comissa.

Hotellilta osasin, taas ilman karttaa ja nyt ilman mutkiakin, suunnistaa Yorckstraben S-bahn-asemalle. Interrail-lippu kun kelpaa myös Saksan suurten kaupunkien S-bahn-junissa. Tämä olikin oikestaan kai sellainen päivä kuin tämmöisillä matkoilla kuuluisikin: reissailin ympäri kaupunkia ja katselin maisemia.

IMG54581.
Yorckstraben asemalla.

IMG54585
S-bahn-juna Brandenburger Torin asemalla.

Kauppoja en juurikaan jaksanut kierrellä, koska oikein mitään ylimääräistä kantamista ei kuitenkaan mahtuisi mukaan. Alexanderplatzin Alexa-kauppakeskuksessa on muuten muutama sellainen kauppa, joissa voisin kuluttaa todella paljon rahaa, jos moiseen olisi tilaisuus.

Suunnitelmien teko ei ihan parhaalla tavalla edennyt: en keksinyt minne menisin. Aikomuksena oli lähteä Berliinistä Barcelonaan, tein tuohon suuntaan jo matkasuunnitelmankin, mutta Barcelonassa hotellitaktiikkani ei kuitenkaan näytä toimivan koska halpoja huoneita ei ole tarjolla. Aivan kaikessa en jaksa rahan säästämisen takia joustaa: junassa nukuttujen öiden jälkeen en jaksa enää mihinkään yhteismakuusaleihin tutustua.

Suunnitelmassani oli lähteä Berliinistä illalla Hampuriin, josta pääsee yön yli kulkevaan, lisämaksuttomaan IC-junaan. Harmi vain että sekin menee sinne Frankfurtiin, mutta onpa katto pään päällä ilman kustannuksia.

Eväiden osteluni oli venähtänyt sen verran pitkälle, että huomasin pian jääväni Hampuriin menevästä ICE-junasta. Juosta sai sitten täälläkin. Menin yhden asemavälin S-bahnilla ja kiiruhdin Brandenburgin portilta rivakasti asemalle, ja olin sopivasti pari minuuttia ennen junan lähtöä kyydissä.

Tämä junamatka olikin kivempi kuin aiempi ICE-kyyti: nyt oli mukavasti tilaa istua. Ensin tuskastuin kun en löytänyt pistorasiaa ja totesin VR:n olevan sentään yhdessä asiassa edistyneempi, kunnes bongasin pistorasian istuinten välistä.

IMG54603
Hampurin asema. ICE-juna Berliinistä lähtee alla kohti Hamburg-Altonaa.

Hampurissa testasin Burger Kingin tarjontaa ottamalla pekonihampurilaisen. Se oli hieman pettymys, pekoni oli ihan hyvää mutta muuten maistui vähän palaneelle. Täytynee testata myöhemmin uudestaan. Kokeilin myös, löytyisikö Burger Kingistä ilmaista lähiverkkoa aikataulujen katsomiseen, mutta ei tietenkään löytynyt.

Seuraava päivä

Ei kommentteja: