23.3.2011

Väliaikakatsaus: kivasti menee!

Matkailu on sujunut aika hyvin. Aika vain ei ole riittänyt matkapäiväkirjan päivittämiseen, eikä kunnolla muuhunkaan. Tämähän ei oikein lomamatka ole, koska kaikki normaalit työt ja asiat on hoidettava Suomeen päin vaikka olenkin itse täällä. Onneksi otin tietokoneen mukaan, muuten olisin saanut istua päivittäin monta tuntia jossakin nettikahvilassa. Tänään olen juossut melkein kaikkiin juniin etten ole myöhästynyt niistä.

Päivitin äsken kuulumiset lauantailta. Siihen oli vain muutama kännykkäkameran kuva, oikean kameran kuvien siirtämiseen ei välttämättä aika riitä, joten lisään ne ehkä joskus tulevaisuudessa. Eikä ole toistaiseksi mitään huippupäräyttäviä kuvia tullut otettuakaan.

Tähän mennessä reissailuni on keskittynyt tiiviisti Saksaan, mutta huomenna saatan pyrkiä täältä Itävaltaan tai Tsekin puolelle Prahaan. Saksan junatarjonta houkuttelee pysymään maassa: öisin on mahdollista matkustaa muutamalla lisämaksuttomalla IC-junalla, ja lähes kaikissa junissa voi matkustaa mukavasti ilman lisämaksua. Myös nopeissa ICE-junissa, vain ICE Sprinter -vuorot ovat lisämaksullisia, mutta niitä kulkee hyvin harvoin.

Sen olen saanut myös kantapään kautta huomata, ettei Saksa ole mikään ilmaisten lähiverkkojen luvattu maa, vaan nettiyhteyksien löytyminen on ollut paikoin hyvin tuskaista. Niinpä taivuin tänä aamuna ratkaisemaan ongelman rahalla, ja ostin kuukaudeksi oikeuden käyttää T-Mobilen Wlan-hotspotteja, joita on mm. rautatieasemilla ja McDonaldseissa. Kuukausi maksoi 34.95 euroa, ja yhteys maksoi jo tänään itsensä takaisin.

Lisäksi mikä parasta, T-Mobile tarjoaa myös muutamien ICE-reittien wlan-yhteydet. Nyt käytänkin nettiä täältä Frankfurt (Main) - Dortmund ICE912 -junasta. Dortmundista nousen takaisinpäin lähtevään IC-junaan, joka pettymykseksi ei ollutkaan ICE-juna, vaikka Interrail.netissä niin väitetään. Nämä kun ovat aika kivoja, mukavasti voisi nukkuakin tällaisessa.

3 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kun ostat kuukaudeksi yhteyden, niin onko ne samanlaisia tikkuja kuin meillä? vai?

Timo-Pekka kirjoitti...

Sellainen olisi maksanut tuon viitosen päivässä, mitä pidin liian kalliina. 15 eurolla olisi saanut jonkinlaisen joka olisi maksanut 2.5 euroa päivässä, mutta se vaikutti epävarmalta. Ja nämä eivät varmasti toimisi kuin Saksan sisällä.

Nyt ostin oikeuden käyttää maksullisia lähiverkkoyhteyksiä, tällä Telekom/T-Mobilella on niitä varsin kattava verkosto ja nyt voin käyttää nettiä wlan-yhteyden kautta myös junissa. Esim. kaikilla suuremmilla Saksan juna-asemilla on saatavilla noiden tarjoama lähiverkkoyhtys. Junissa olevissa aikatauluissa jopa näkyy, onko asemalla wlan-yhteys käytettävissä.

Tuolla 34.95 eurolla sai siis vaintunnukset, joilla voi käyttää nettiä kaikista paikoista, joissa tuo wlan-yhteys on. Tuon toiminta ulkomailla on vielä mulle mysteeri, esim. tänään en saanut sitä toimimaan, enkä Prahassa löytänyt / tarvinnut tuota kun asemalla oli ilmainen lähiverkko.

Helena kirjoitti...

vaatii näemmä monenlaista opettelua ja tietämystä. Silti on joskus epävarma.