5.9.2011

Junalippujen muutosehdot tiukentuvat, taajamajunaankin junakohtainen lippu

VR uudistaa junalippuvalikoimaansa 14. syyskuuta alkaen. Yhtiön lippu-uudistus tiukentaa mahdollisuutta muuttaa junalippua sen ostamisen jälkeen. Jatkossa junalippu kelpaa vain siinä junassa, johon se on ostettu.

Tämä muutos ei kuitenkaan koske taajamajunavuoroja. Jatkossa matkustaja, joka on ostanut lippunsa esimerkiksi Pendolinojunaan tai Intecity-vuorolle, ei kuitenkaan voi mennä ostamallaan lipulla taajamajunaan, kuten tähän saakka.

Jos asiakas matkustaa eri junalla joka lipussa mainitaan, hänen on ostettava junassa kokonaan uusi matkalippu.

Kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen kertoo, että käyttämätön junalippu pitää perua 24 tunnin sisällä junan lähdöstä. Muutoin lipusta ei saa enää korvausta.

Jos ostetun junalipun peruu kokonaan, VR veloittaa peruutusmaksuna 10 euroa. VR suositteleekin tarkistamaan lipun ehdot kannattaa tarkistaa ja tekemään mahdolliset muutokset aina ennen matkaa.
Jo ostetun junalipun muuttaminen esimerkiksi toiseen junaan maksaa viisi euroa.

Erotusta halvemman junatyypin lähtöön ei hyvitetä, joten jos matkustaja ostaa lipun Pendolinoon ja vaihtaa lipun myöhemmin halvempaan pikajunaan, jää hän tappiolle.

Luokkien nimet vaihtuvat

VR jakaa matkaliput jatkossakin kahteen luokkaan. Nykyisen business-osaston uudeksi nimeksi tulee ekstra, ja nykyiset toisen luokan matkaliput muuttuvat eko-osaston lipuiksi.

Alennukset opiskelijoille, lapsille, eläkeläisille, varusmiehille ja siviilipalvelusta suorittaville säilyvät, mutta niitä ei saa halvemmista ennakkolipuista.

Ennakkolipun hinta voi olla aikaisin ostettuna korkeintaan puolet edullisempi kuin lipun hinta muutamaa päivää ennen lähtöä.

Ennakkolippujen hinta vaihtelee matkustusajankohdan mukaan. Asemilta saatavaa hinnastoa ei enää jatkossa ole jaossa, vaan lippujen hintatiedot saa jatkossa VR:n verkkosivuilta ja asiakaspalvelusta.

Timo-Pekka Heima, ESS.fi, 1.9.2011

Ei kommentteja: