12.10.2011

Konduktööriä ei näkynyt, VR tarjosi ilmaismatkan Z-junassa

IMG8586. Commuter train Z, Lahti
Z-juna Lahden asemalla syksyllä 2008.
VR tarjosi tiistaina päivällä (4. lokakuuta 2011) ilmaismatkan Z-junassa. Helsingistä Lahteen kello 12:41 lähteneessä Z-junassa konduktööristä ei koko matkan aikana näkynyt lipunmyyntivaunussa vilaustakaan.

VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari pitää tapausta poikkeuksellisena.

- Konduktööri on saattanut joutua matkalla hoitamaan esimerkiksi junaturvallisuuteen liittyviä tehtäviä, eikä lippuja ole siksi myyty, Heijari pohtii. Tarkempaa tietoa juuri tästä tapauksesta ei tiistaina iltapäivällä ollut.

Turvallisuusmääräysten vuoksi juna ei kuitenkaan voi kulkea ilman konduktööriä, Heijari toteaa.

Kun konduktööriä ei lippujen myyntiin kuulunut, saivat ne, jotka olivat ostamassa lipun vasta junasta, matkustaa ilmaiseksi. Juna kulki ajallaan.

Moni automaatti suljettu

Lippua kaivanneita matkustajia olisi junassa riittänyt, koska Helsingin aseman lippuautomaateista suurin osa suljettu puolenpäivän jälkeen. Lipunmyynnissä ja lippuautomaateilla päivystäneet VR:n työntekijät opastivat kiireisiä matkustajia ostamaan lippunsa junasta.

Lahden aseman lipunmyynnissä lippuja pystyttiin myymään iltapäivällä hieman ennen kahta vain yhdeltä myyntipisteeltä, koska muiden myyntipisteiden laitteet olivat jumiutuneet.

Myös aseman lipunmyyntiautomaateista suuri osa oli suljettuina. VR:n mukaan lipunmyynnissä ei tiistaina ole ollut erityisiä ongelmia, mutta uusi järjestelmä on hetkittäin toiminut hitaasti.

VR:n tiedottaja kertoo, että käytöstä pois olleita lipunmyyntiautomaatteja on otettu uudelleen käyttöön rauhalliseen tahtiin.

Timo-Pekka Heima, ESS.fi, 4.10.2011

Ei kommentteja: